22 °C

Budakalász

2017. március 23. csütörtök , Emőke napja

Hírek

 

Budakalász várható időjárása

2017. március 22.

HÉTVÉGÉN HŰVÖSEBB

mai

Budakalászon, szerda délután változó irányú, mérsékelt légmozgás mellett egyre gyakoribb felhősödések zavarják meg a napsütést. Kisebb zápor ugyan kialakulhat, de jelentős eső nem lesz.

Éjjel is sok lesz a felhő, záporok is előfordulhatnak.

Csütörtökön reggel még felhősebb, majd szakadozottan felhős, változóan napos-felhős időjárás várható. A kora reggeli, majd a délutáni órákban helyi zápor, esetleg egy-egy zivatargóc is előfordulhat a térségben.

Éjszaka már nem várható jelentős csapadék, kitisztul az ég, hajnalban lehet kisebb párásság.

 

 A jellemző hőmérséklet városi átlaga:

csütörtök reggel +9, délután +20,

péntek reggel +7, délután +20,

szombat reggel +6, délután +16 fok körül alakul.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Pénteken élénkülő északias szélben még enyhe idő várható, de megkezdődik a lehűlés. Döntően napos idő valószínű kisebb felhősödésekkel. Csapadék nem valószínű.

Szombaton többnyire napos idő ígérkezik, olykor kisebb felhősödéssel. Gyenge vagy mérsékelt északias szélben tovább mérséklődik a nappali felmelegedés.

– Vasárnap felélénkül az északi szél. Kezdetben erősebben, majd szakadozottan felhős időben elszórtan kialakulhat zápor. Az évszakos átlag köré mérséklődik a nappali felmelegedés. Hidegfront alakítja az időjárást.

– Hétfőn, kedden, szerdán már túlnyomórészt derült idő a legvalószínűbb, de kezdetben még erős és hideg északias szél fúj és hoz hideg levegőt a térségbe, majd előreláthatólag melegedés kezdődik.

 

A vélemény bizonytalansága ÁTLAGOS.

kiadva: 2017.03.22. 09:00, Aigner Éva és Pártai Lucia