20 °C

Budakalász

2017. július 27. csütörtök , Liliána, Olga napja

Hírek

 

Budakalász várható időjárása

2017. július 26.

VÁLTOZÓAN NAPOS-FELHŐS, MÉRSÉKELTEN MELEG

gg

Budakalászon, szerdán változóan gomolyfelhős-napos, mérsékelten meleg, kellemes hőmérsékletű idő ígérkezik. Ismét kialakulhatnak átmeneti záporok, esetleg mérsékelt zivatarok. Eleinte gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de délután, illetve este, valamint zivatarok környezetében időnként élénkebb északnyugati szél támad.

Az esti, éjszakai órákban, ebben az országrészben sokfelé kell számítani újabb esőre, záporokra.

Csütörtökön változóan, nagyobbrészt erősen felhős idő várható, helyenként futó záporesővel. Délután azonban hosszabb időszakokra is kisüt a nap, de futó záporeső továbbra is kialakulhat. Kissé szeles, hűvös időre készülhetünk. Az esti, éjszakai órákban említést érdemlő csapadékra nem számíthatunk, változóan felhős lesz az ég.


   A jellemző hőmérséklet városi átlaga:

 

nap

27.

csütörtök

28.

péntek

29.

szombat

30.

vasárnap

31.

hétfő

1.

kedd

~6 óra 12 15 15 20 22 23
~14 óra 22 28 31 33 35 37

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Pénteken már jelentősen melegszik a levegő. Kissé élénk északnyugati szél mellett napos, valamint mérsékelten felhős időszakok váltakoznak. Záporeső, zivatar csak elvétve fordulhat elő.

– A szombati nap országszerte száraznak ígérkezik, sok napsütés, és 30 fok körüli maximum hőmérséklet a legvalószínűbb.

– Vasárnap tovább melegszik a levegő, de a napsütés nem lesz zavartalan, elvétve átmeneti záporeső is kialakulhat. 35 fok köré melegszik a levegő.

– Hétfőtől körülbelül csütörtökig tikkasztó melegre, forróságra készülhetünk, tartósan 35 fok feletti maximum hőmérséklettel. Használják ki a jó időt, és ha tehetik, nyaraljanak vízpart mellett.

 

A vélemény bizonytalansága ÁTLAGOS.

kiadva: 2017.07.26. 13:00, Aigner Éva és Pártai Lucia