14 °C

Budakalász

2017. szeptember 25. hétfő , Eufrozina, Kende napja

Hírek

 

Budakalász várható időjárása

2017. szeptember 25.

FOKOZATOSAN JAVUL, ENYHÜL

IMG_3541
Budakalászon, kedden reggel változó vastagságú, összefüggő felhőtakaró mellett párásság, foltokban köd is kialakulhat. A párásság gyorsan eloszlik, de sok marad a felhő, hosszabb-rövidebb időszakokra azonban szinte mindenhol kisüt a nap. Jelentős esőtől nem kell tartani, ebben a térségben még futó zápornak is kicsi az esélye. Pár fokos enyhülés várható.

       A jellemző hőmérséklet városi átlaga:

 

nap

26.

kedd

27.

szerda

28.

csütörtök

29.

péntek

30.

szombat

~6 óra 10 11 10 9 9
~14 óra  22 22 21 20 19

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Szerdán erősebben felhős és bujkáló napsütéses időszakok és területek váltják egymást a nap folyamán. Eső nem valószínű. Általában gyenge keleties légmozgás lesz a jellemző. Hajnalban, különösen a szélvédett helyeken párásság, rövid életű ködfoltok is képződhetnek. Az évszakos átlag köré (20-22 oC) várható a hőmérséklet.

– Csütörtöktől szombatig előreláthatólag nyugodt, hajnalonként hideg, párás, délutánonként derült vagy szűrt napsütéses időszak kezdődik. A nappali felmelegedés ismét kissé elmarad az évszakos átlagtól.

– Vasárnap már erősebb felhősödések ígérkeznek a napsütés mellé, de komolyabb esőtől még nem kell tartani.

A hétfői modellfutás szerint jövő hét elején érheti el egy változást hozó front a térséget, de ennek útja és hazánk időjárására gyakorolt hatásai még igen bizonytalanok.

 

Az előrejelzés bizonytalansága: ÁTLAGOS.

Kiadva: 2017.09.25. 14:00

Készítette: Aigner Éva és Pártai Lucia