8 °C

Budakalász

2018. szeptember 24. hétfő , Gellért, Mercédesz napja

Hírek

 

Budakalász várható időjárása

2018. szeptember 24.

HÉTFŐ DÉLUTÁNTÓL JAVULÁS

Budakalász térségében, hétfőn, a hajnalban, 70-100 km/órás széllökésekkel hazánkba érkezett front alakítja az időjárást. Már a délelőtt folyamán nagyrészt áthalad az ország felett északnyugat-délkelet irányban. Ezt a térséget várhatóan 2-4 órán át tartó viharos időt követően (60-80 km/órás széllökésekkel kísért szél), a délelőtt második felében, déltájban hagyja el. Mögötte mérséklődik a szél, felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Éjjel derült ég, hideg idő ígérkezik.

Kedden még élénk, olykor erősebb északi szél fúj. Hűvös idő, sok-sok napsütés jellemzi a várható időjárást. A hajnali órák meglehetősen hidegek lesznek és délután is csak mérsékelten melegszik a levegő. Estére legyengül a légmozgás. Éjjel derült, kissé párásodó és kifejezetten hideg időre készülhetünk. Hajnalban, 5 fok alatti hőmérséklet előfordulása sem kizárt a térségben.

               A jellemző hőmérséklet városi átlaga:

 

nap

24.

hétfő

25.

kedd

26.

szerda

27.

csütörtök

28.

péntek

29.

szombat

~ 6 óra +12 +5 +4 +6 +9 +11
~14 óra +14 +14 +14 +18 +20 +16

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Szerdától péntekig várhatóan visszatér a kellemes, nyugodt idő. Napról-napra emelkedik a hőmérséklet, bár a hajnalok hidegek maradnak. A szerda hajnal lesz a leghidegebb. Tartós napsütésben, kellemes, őszi, délutánonként 20 fok közeli, vénasszonyok nyara időben bízhatunk a hét végéig.

– A hétvége időjárásának előrejelezhetőségében egyelőre nagy a bizonytalanság. Egy hidegfront közelíti meg a térséget. Most az a legvalószínűbb, hogy hazánkat is érinti, ismét változékonyabb, szelesebb, hűvösebb időt okoz, de egyes számítások arra az eredményre jutnak, hogy elkerüli térségünket, meghagyva a nyugodt, őszi időjárást.

 

Az előrejelzés bizonytalansága:  ÁTLAGOS, szombattól NAGY.

Kiadva: 2018.09.24. 08:00