15 °C

Budakalász

2018. április 27. péntek , Zita napja

Hírek

 

Budakalász várható időjárása

2018. április 27.

ISMÉT MELEGSZIK, NYÁRIAS HOSSZÚ HÉTVÉGE

Budakalász térségében, pénteken a front mögött csendes, nyugodt időjárás alakul ki. A hajnali órák hűvösek lesznek, majd napközben az évszakos átlaghoz igazodó maximum hőmérséklet várható. Változó vastagságú, többnyire vékony fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést. Eső nem esik. Gyenge vagy mérsékelt délire forduló légmozgás lesz a jellemző.

Szombat délelőtt napsütés, gyors melegedés, délután gomolyfelhősödés, majd késő délutántól, estétől növekvő valószínűséggel, ebben a térségben is egyre többfelé kialakuló záporok, hevesebb zivatargócok is várhatóak. A csapadékgócok konkrét helye előre nem meghatározható, előfordulhat, hogy a város egyik felében esik, másutt nem. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, és délkeleti irányú.

              A jellemző hőmérséklet városi átlaga:

 

nap

27.

péntek

28.

szombat

29.

vasárnap

30.

hétfő

1.

kedd

2.

szerda

~ 6 óra +7 +10 +14 +15 +15 +15
~14 óra +22 +26  +27 +27 +26 +27

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Vasárnap változóan felhős-napos, kellemes idő ígérkezik. Elvétve ismét előfordulhat gyenge zápor, esetleg zivatar a késő délutáni, esti időszakban.

– Hétfőn a napsütésé lesz a főszerep, és csak egészen kis eséllyel alakulhat ki futó záporeső, zivatargóc a térségben.

– Keddtől a hétvégéig marad a zömében napsütéses, továbbra is kellemes, kissé fülledt, nyáriasan meleg idő. Csak itt-ott fordulhat elő egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatargóc, elsősorban a délutáni, esti órákban.

 

Az előrejelzés bizonytalansága:  ÁTLAGOS.

Kiadva: 2018.04.27. 9:00

Készítette: Aigner Éva és Pártai Lucia