26 °C

Budakalász

2017. május 30. kedd , Janka, Zsanett napja

Hírek

 

Budakalász várható időjárása

2017. május 29.

ITT A NYÁR, SZERDÁN HIDEGFRONT

DSCN2623Budakalászon, hétfőn némi fátyolfelhőzet szűrheti időnként kissé a napsütést, eső azonban továbbra sem várható. Tovább emelkedik a hőmérséklet, szép nyári időre készülhetünk. A légmozgás délnyugatira fordul, és gyenge, illetve mérsékelt lesz. Éjszaka sem történik említést érdemlő változás az időjárásban. Kissé enyhébbnek ígérkezik a hajnal az elmúlt napokhoz képest.

Kedden kifejezetten meleg, nyári idő lesz, sok napsütéssel, de már több gomolyfelhővel a délután folyamán. Csapadék továbbra sem várható a térségben a nap folyamán. Gyenge déli, délnyugati szél fúj. A déli időszakban nagyon erős UV sugárzással kell számolni. Éjjel várható felhősödés és szerda hajnalban már nem kizárt elszórtan egy-egy zápor kialakulása sem.

A jellemző hőmérséklet városi átlaga:

kedd reggel 12, délután 28,

szerda reggel 15, délután 28,

csütörtök reggel 15, délután 27 fok körül alakul.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Szerdán egy hidegfront éri el a térséget. Hatására nyugatira fordul a szél, és kissé meg is élénkül. Erős felhősödések mellett, elszórtan záporok, itt-ott heves zivatargócok alakulhatnak ki, de csak szórványosan, azaz maradnak csapadékmentes területek is. Alig mérséklődik a meleg, inkább csak csapadék idején esik vissza átmenetileg a hőmérséklet.

– Csütörtökön a front elhagyja hazánkat. Még északias, de többnyire gyenge vagy mérséklet légmozgás mellett ismét sok napsütésre van kilátás. Ismét melegedés kezdődik. Mérsékelten felhős időszakok zavarják olykor a napsütést.

– Pénteken, valamint a hétvégén újból nagyon meleg idő ígérkezik. Sok-sok napsütés valószínű, majd a legfrissebb számítások alapján vasárnap éjjel, hétfő hajnalban egy újabb front okozhat ismét kissé változékonyabb időjárást záporokkal, zivatargócokkal.

 

A vélemény bizonytalansága ÁTLAGOS.

kiadva: 2017.05.29. 10:00, Aigner Éva és Pártai Lucia