6 °C

Budakalász

2017. november 25. szombat , Katalin napja

Hírek

 

Budakalász várható időjárása

2017. november 24.

BORONGÓS, DE ENYHE

Budakalászon, péntek éjszaka ismét sűrűsödik a talaj közeli köd.

Szombaton mérsékelt déli szél fúj. Hatására kissé ritkul a köd és párásság, de magasabb szintű felhők érkeznek, beborul az ég. Napközben csak szitálás fordulhat elő, estétől azonban hidegfront érkezik a térségbe, egyre többfelé eleredő esővel. Reggelre, északnyugatira fordul a szél.

Vasárnap várhatóan hidegfront alakítja az időjárást: borús időben, erősödő északnyugati széllel jelentősen lehűl a levegő. Délelőtt gyengülő eső, a környező hegyekben esetleg havas eső is eshet, majd csökken a csapadék valószínűsége, de szitálás még előfordulhat.

       A jellemző hőmérséklet városi átlaga:

 

nap

25.

szombat

26.

vasárnap

27.

hétfő

28.

kedd

29.

szerda

~ 6 óra 4 6 -2 -2 -2
~14 óra 9 6 5 4 3

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Hétfőre a front elhagyja a térséget, mögötte kitisztul az ég, kisüt a nap, de jóval hidegebb idő várható a korábbinál. Hajnalban fagyra készüljenek!

– Kedden, szerdán ismét délire fordul az áramlás, előtérbe kerül a párásság és a tartósabb ködmezők, miközben a magasabb szintű felhőzet is növekszik. Csapadék csak a ködből származó szitálás lehet. Reggelenként országos fagyra van kilátás.

Csütörtökön hidegfront érkezése valószínűsíthető. Hideg, borongós időben, mérsékelt északi szél mellett csapadék is ígérkezik. Halmazállapota igen bizonytalan még: többnyire eső, havas eső látszik most valószínűbbnek, de átmenetileg kialakulhat hóesés is.

Az előrejelzés bizonytalansága: ÁTLAGOS.

Kiadva: 2017.11.24. 10:00

Készítette: Aigner Éva és Pártai Lucia