5 °C

Budakalász

2018. november 22. csütörtök , Cecília napja

Hírek

 

Budakalász várható időjárása

2018. november 21.

KÖDÖS, BORONGÓS, NYIRKOS

Budakalász térségében, csütörtökön borongós, ködös, nyirkos, szürke idő a legvalószínűbb, de a nap folyamán kissé vékonyodik a felhőtakaró, csökken a párásság. Némi enyhülésre van kilátás. Szemerkélő eső, szitálás a délelőtti időszakban fordul elő nagyobb eséllyel a térségben. Gyenge, változó irányú, délies légmozgás várható. Éjjel tovább csökken a felhőzet, de fokozódik a párásság, sűrű ködmezők képződhetnek.

Pénteken ködösen, szürkén indul a nap, majd napközben ritkul a köd, vékonyodik a felhőzet, átmeneti, derengő, szűrt napfény sem kizárt itt-ott, ugyanakkor nagyobb eséllyel maradhatnak tartós, szürke ködfoltok is. Szitálás lehet, jelentős eső nem várható. Eleinte gyenge, délután élénkülő, délies irányú légmozgás lesz a jellemző. Éjjel kezdetben kevesebb felhő lesz a térség felett, de párás marad a levegő, ködmezők sűrűsödnek. Éjfélt követően, nyugat felől beborul az ég.

                A jellemző hőmérséklet városi átlaga:

 

nap

22.

csütörtök

23.

péntek

24.

szombat

25.

vasárnap

26.

hétfő

~ 6 óra +4 +4 +4 +5 +5
~14 óra +6 +7
+7 +8 +6

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Szombaton már reggelre beborul. Gyenge, szemerkélő eső is eshet egész nap.

– Vasárnap párás, nyirkos idő a legvalószínűbb, de itt-ott elvékonyodhat a felhőtakaró. Szitálás, szemerkélő eső is előfordulhat elszórtan.

– Hétfőn egy mediterrán ciklon érkezése valószínűsíthető nyugat, délnyugat felől. Ebben a térségben is borús idő várható kiadós esővel.

– Keddre – az átlagosnál jóval nagyobb bizonytalansággal, de – erős hidegfront érkezése valószínűsíthető. Az erős széllel beáramló hideg levegő hatására gyengülő havas eső, havazás is kialakulhat az északi országrészben, míg délen további jelentős eső a valószínűbb.

 

Az előrejelzés bizonytalansága:  ÁTLAGOS.

Kiadva: 2018.11.22. 07:00