-4 °C

Budakalász

2019. január 21. hétfő , Ágnes napja

Rendezvények

 

Budakalászi Irodalmi Estek: Németh Pákolicz Tamás

2018. May 30. 18:00

ÉBRENÁLMOK – történeteim történetei
könyvbemutató, felolvasóest, zenés irodalmi beszélgetés

Németh Pákolicz Tamás ÉBRENÁLMOK címmel megjelent kötetéről, a kötetben szereplő történetek születéséről, kulisszatitkairól beszélget Kiss Eszterrel a Katona József színház művészével, színháztörténésszel 2018.05.30-án, 18 órai kezdettel a Budakalászi Kós Károly Művelődési házban (Szentendrei út 9.) A beszélgetést felolvasások és gitárral kísért versdalok fűszerezik.

„…A címválasztás pontosan mutatja azt, amit szeretek ebben a kötetben. Álmodunk, igen, hiszen ez vetíti elénk az óhajtott célt, de közben éberek vagyunk, élünk benne a világban, megvalósítjuk az álmainkat, amint lehetőségünk nyílik rá. Éppen úgy, ahogyan tette ezt e kötet szerzője.
Egyenletes színvonalú, mély lelki tartalmakat és fontos gondolatokat egyaránt felölelő sorait már csak azért is ajánlom, mert ezek a sorok egyszerre egyéniek és közösek. Egyénivé teszi őket látásmódjuk és az a könnyed tehetség, amivel a szerző a szavakkal bánik, közössé pedig az a mélyen emberi hangvétel, amely azonnal megérint, mintha Tamás sorai nem csak az ő, hanem a mi lelkükben is odahaza volnának.”

Barcza Katalin író

„…Akár magunk is követhetjük a megadott feladatokat, amiket teljesítve lépésről-lépésre, a szemünk előtt nyílik ki a szerző, és mozog egyre otthonosabban új világában. Eközben rátalál olyan extravagáns új műfajokra is, mint a versnovella (Toszkán töredék) vagy az önvers-elemzés (Szerelmedelemzés). Kellemesen olvasható, magvas és szórakoztató írások ezek az “ébrenálmok”, melyek minket, olvasókat is szinte hívnak, hogy kísérletezzünk, használjuk szavainkat arra, amire igazán valók: a gyönyörködtetésre.”

Kiss Eszter színművész-színháztörténész

A kötet a helyszíneken kedvezményesen megvásárolható, az író dedikálja.