20 °C

Budakalász

2018. május 24. csütörtök , Eliza, Eszter napja

Rendezvények

 

Család Hete

2017. May 22. 18:00

2017maj22_27_CsaladiHet_Pl2

„A család is…olyan valami az életben, ami becses…Olaj az élet lámpásában.”
(Gárdonyi Géza)
2017 a Család Éve a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban, ahol mindig is kiemelt szerepet kaptak a családi rendezvények. Alapvető célunk, hogy a család minden korosztályát megszólítsuk, érdeklődésüknek megfelelő programokat szervezzünk. Az idei évben törekszünk arra, hogy családi programjainkat a szokottnál is színesebbé tegyük. Indítottunk például egy új sorozatot, amely a családi kapcsolatok harmonikus kezelését segíti elő. Ebben olyan neves előadóktól tanulhatunk, mint Bagdy Emőke, Pál Feri atya, Belső Nóra vagy az október 6-án hozzánk látogató Vekerdy Tamás. Népszerű városi tömegsport rendezvényeinkre jellemző, hogy egész családok neveznek, ezért idén külön családi és szenior kategóriákban is lehet indulni.
Május 22-27-ig (hétfőtől szombatig) a Család Hete elnevezésű különleges programsorozattal kedveskedünk látogatóinknak. A hét a konyhában kezdődik, hiszen ez a legfontosabb helyszíne a családi életnek is. Serényi Zsolt, a tetovált séf gyorsan elkészíthető, egészséges és finom ételeket mutat meg nekünk Gasztro StandUp Show-jában, amelyet Vajtó Laci humorista fűszerez.
Kedden egy családi mozizás keretében megismerkedhetünk Hajdu Szabolcs díjnyertes alkotásával, az Ernelláék Farkaséknál c. filmmel és alkotóikkal. A film két egymástól eltávolodott testvér családja közötti feszültségeket mutatja be, akik hosszú idő után ismét találkoznak. Szerdán Dr. Belső Nóra Utak egymáshoz c. előadása segít eligazodni a párkapcsolati érintkezés útvesztőiben. A doktornő kérdésfelvetései, gondolatai, pszichiátriai praxisából hozott történetei új megvilágításba helyezik a mindannyiunk számára ismerős problémákat.
Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat a magyar régizenei élet jelentős alakja, Andrejszki Judit barokk szoprán énekes, csembalista és orgonista. Férje, Pejtsik Péter csellón, basszusgitáron és hegedűn játszik, énekel, zenét szerez, szöveget ír. Csütörtökön öt gyermekükkel együtt adnak nekünk egy különleges családi koncertet, Család heten címmel.
Szabó T. Anna és Dragomán György, népszerű költő-író házaspár Ketten és külön c. közös műsora nemcsak az irodalom kedvelőinek nyújt szórakozást pénteken este. Közös életük huszonhat évének titkai villannak fel szópárbaj, anekdoták, felolvasás formájában. Gombor József, kapolcsi festőművész kiállítása már a gyereknapi tündéres-manós álomvilágba repít minket.

A hét a várva várt Gyereknappal zárul, amely idén minden eddiginél különlegesebb lesz. Meseelőadások, koncertek, játékok, kézműves foglalkozások várják az egész családot. Az egyik legkülönlegesebb élménynek Nyulász Péter mesekönyvéből a veszprémi Kabóca Bábszínház által készített vízi bábszínházi előadás ígérkezik: Helka, a Balaton tündére címen. Az előadásban a vízen kis csónakok, vízi lények és állatok úsznak, bizonyos elemek a tóból bukkannak elő…
Szeretettel várjuk látogatóinkat, a belépés minden programunkra ingyenes!