24 °C

Budakalász

2018. június 21. csütörtök , Alajos, Leila napja

Rendezvények

 

Óvodai szülői értekezlet

2017. April 11. 18:00

z önkormányzat célja, hogy minden életvitelszerűen Budakalászon élő és felvételi kérelmet benyújtó családnak, gyermeknek biztosítani tudja az óvodai elhelyezést. Az óvoda köteles felvenni, átvenni azt a gyermeket, aki életvitelszerűen az óvoda körzetében lakik [Nkt. 49.§(3)], vagy szülője a településen dolgozik. DSC_0868

A Budakalászon az óvodai felvételi eljárás helyi rendjét, a beiratkozások időpontját, az óvodák felvételi körzeteit az önkormányzat helyi rendelete szabályozza.

Az önkormányzati fenntartású óvodába minden esetben a rendelet mellékletét képező „Jelentkezési lap” kitöltésével kell jelezni a gyermek óvodai felvételét. A jelenleg bölcsődei ellátásban részesülő gyermekre is vonatkozik az óvodai jelentkezés benyújtása.

A felvételi eljárás rendjéről, az önkormányzati fenntartású óvodák működéséről, az óvodai nevelésről 2017. április 11-én kedden a Kós Károly Művelődési házban 18 órakor kezdődő SZÜLŐI ÉRTEKEZLETEN kaphatnak további információt a szülők.

A szülői értekezletet követően kerül sor az óvodákban a NYÍLT JÁTSZÓNAPOKRA, ahol a szülők közvetlenül is betekintést kaphatnak az óvodákban folyó munkáról, közösségi életről:

A BEIRATKOZÁS időpontjai: 2017. április 24. és 25. napokon, hétfőn-kedden 7-18 óra között lehetséges. 

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, amelyeket a szülők feltétlenül hozzanak magukkal:

A felvételi körzethatárok valamint további információk a weboldalon az óvodák menüpontban találhatók. A fentieken túl az önkormányzat köznevelési referense és az óvodavezetők tudnak tájékoztatást adni telefonon, illetve előzetesen egyeztetett időpontban személyesen is.

Budakalász Város Önkormányzata