19 °C

Budakalász

2018. május 24. csütörtök , Eliza, Eszter napja

Hírek

 

Hasznos és kötelező is a házszám

2017. január 27.

Sok budakalászi házról hiányzik a házszám. A szabályozás szerint az sem elég, hogy van, mindig jól látható helyre kell felszerelni. Aki ezt elmulasztja, szabályszegést követ el.

Budakalász újonnan beépülő településrészein, és a már régen kialakult utcákban is előfordul, hogy az ingatlanok tulajdonosai nem írják ki ingatlanaikra azok házszámát, helyrajzi számát. A házszám feltüntetése fontos és hasznos a tulajdonos számára, hiszen így beazonosíthatóvá válik az adott ingatlan és a levelek, különböző küldemények is pontosan célba érhetnek. A posta jelzése szerint a házszám nélküli ingatlanok esetében legtöbbször lehetetlenné válik a küldemények kézbesítése, így a lakóhoz sokszor nem jutnak el levelei és csomagjai. hazszam_petofi_ter_1_v_2

Amellett, hogy a házszámok feltüntetése az ingatlantulajdonos saját érdeke, kötelességként is előírja az önkormányzati rendelet a számozás megjelenítést (19/2003 (XII.8.) rendelet 21.§). Az előírás szerint az utcákban minden önálló ingatlant a közterületről jól látható táblán feltüntetett számmal (házszám, helyrajzi szám) kell ellátni. Aki ezt elmulasztja szabályszegést követ el.

Az önkormányzat kéri tehát a városlakókat, hogy hiányzó házszámaikat, helyrajzi számaikat lehetőség szerint soron kívül, sürgősen helyezzék ki!