9 °C

Budakalász

2017. október 22. vasárnap , Előd napja

Bölcsődék

 

Budakalász  Önkormányzat  Bölcsődéje


Beiratkozási információk, dokumentumok

DSC_0712

Bölcsődevezető:

Villám Zsuzsanna

Bölcsődei  törzsszám: 654043
Elérhetőségek:
2011 Budakalász, Mályva u. 1/b.
+36 (26) 631 366
2011 Budakalász,
Budai út 10.
+36 (26) 340 255
+36 (70) 387 2587

bolcsode@budakalasz.hu

Budakalászi Bölcsődés Gyermekekért Alapítvány 

Székhely. 2011 Budakalász, Budai út 10.
Képviselő: Nagy Andrea, malyva@bolcsode@gmail.com
Számlaszám: Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet 65700079 – 11215930
Az alapítvány számára az adó 1 %- a még nem ajánlható fel!

Az alapítvány célja: Budakalász Önkormányzatának bölcsődéiben ellátásban részesülő gyermekek számára eszközök beszerzése az alapellátást meghaladó működés elősegítésére és a bölcsőde pedagógiai tevékenységének fejlesztésére, továbbá a családokkal való hatékonyabb együttműködés elősegítése.

Az intézmény

A Budakalászi Bölcsőde Budai úti intézménye 1980-ban nyitotta meg kapuit a családok és gyermekeik számára. Az épület családi házból lett átalakítva. A több 30 éves épület, a folyamatos felújításoknak köszönhetően barátságos, családias hangulatú környezetet biztosít a bölcsődébe érkező gyermekek számára. Az épülethez egy nagy zaj és pormentes, füves játszókert tartozik, homokozóval változatos udvari játékokkal. A szobákat a fa bútorok, a színes, változatos játékeszközök teszik otthonossá. A három csoportszobában összesen 30 kisgyermeket nevelünk – gondozunk.

A Budakalászi Bölcsőde Mályva utcai telephelye, a Mályva Bölcsőde, ünnepélyes keretek között, 2014. szeptember 1-én nyitotta meg a kapuit.

A bölcsőde kertes házak között, zöld övezetben található. 48 férőhelyen négy kellemes, világos, jól berendezett szobában várjuk a hozzánk érkező gyermekeket. A csoportszobák közvetlenül kapcsolódnak a terasszal és a változatos játékokkal felszerelt játszókerttel.

A helyi adottságok miatt, a gyermekeket 1 éves kortól fogadjuk.

Bölcsődéinkben az étkeztetést a Junior Zrt. biztosítja.

A bölcsődék nyitvatartási ideje: 6:00 – 18:00.

Minden csoportban két szakképzett kisgyermeknevelő látja el a gondozási – nevelési feladatokat. A napirend kialakítása során figyelembe vesszük a gyermekek életkori sajátosságait, az egyéni igényeket, a fejlettségi szintjüket. Ebben a korban a játék a legfontosabb, ehhez derűs, nyugodt, biztonságos szeretetteljes környezetet kialakítására törekszünk. Elegendő időt biztosítunk az önállóság fejlődésére, a szokások kialakítására.

Arra törekszünk, hogy a családokkal együttműködve, együtt neveljük a gyermekeket a rendszeresség, a fokozatosság és a pozitív nevelési módszerek alkalmazásával.

A bölcsődei felvétel rendje

A bölcsődéinkbe egész évben folyamatosan várjuk a családokat, hiszen megüresedő férőhely esetén gyermekeik felvételére bármikor sor kerülhet. Ha azonban a következő gondozási évtől (szeptember 1-től augusztus 31-ig) kérik a bölcsődei elhelyezést, akkor minden év május első hetében kell jelentkezniük. A jelentkezést abban az esetben is meg kell erősíteni, ill. a jelentkezési lapot ki kell tölteni, ha már előjegyzésbe kerültek.

A felvétel iránti kérelmüket a bölcsőde vezetőjéhez kell benyújtaniuk.

Az 1997.évi XXXI. a gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról szóló törvény alapján a felvételnél előnyt élvez:

  • akinek szülője vagy más törvényes képviselője igazolja, hogy munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban áll.
  • akit egyedülálló vagy időskorú személy nevel, vagy akivel együtt a családban három vagy több gyermeket nevelnek, kivéve azt, akire nézve eltartója gyermekgondozási díjban részesül,
  • akinek a szülője, gondozója szociális helyzete miatt az ellátásról nem tud gondoskodni.

Az elutasítás indoka a bölcsődei férőhely hiány lehet.

A bölcsődei jelentkezéshez az alábbi iratok szükségesek:

  1. Kitöltött Bölcsődei jelentkezési lap
  2. A szülők munkáltatói igazolása vagy munkáltatói szándéknyilatkozat

A jelentkezéskor az alábbi okiratokat kell bemutatni:

  1. A gyermek születési anyakönyve
  2. A szülők személyi igazolványa és lakcímkártyája
  3. A gyermek lakcímkártyája

Nyomtatványok