27 °C

Budakalász

2018. május 24. csütörtök , Eliza, Eszter napja

Nyitnikék Óvoda

 

Nyitnikék Óvoda


Budakalászi Nyitnikék Óvoda

Törzsszám: 654021
www.nyitnikekovoda.hu

 

Megbízott óvodavezető

Grünvald Tímea
+36/70/333-6231

Székhely

Pomázi út
2011 Budakalász, Pomázi út 3.
Vezető helyettes: Blaskóné Oravecz Edit
Nagy épület:  +36/26-340-258
Kis épület:      +36/26-540-421
E-mail cím: nyitnikekovi@t-online.hu

Tagóvoda

Szalonka utcai Óvoda
2011 Budakalász, Szalonka utca 1/A
Vezető helyettes: : Fodorné Földesi Zsuzsanna
Telefon: +36/26-401-037
E-mail cím: szalonkaovi@budakalász.hu

Telephely

Vasút sori Óvoda
2011 Budakalász, Vasútsor 7.
Telefon: +36/26-341-320

Óvodánk Budakalászon, 12 vegyes életkorú csoporttal, 4 épületben működik.

A Pomázi úti székhelyen a kis épületben 2 csoportban, nagy épületben 3 csoportban; a Vasút soron található telephelyen 2 csoportban; és a Szalonka utcai tagóvodában 5 csoportban (ebből egy német nemzetiségű) fogadjuk a gyermekeket.

Szépen kialakított környezetben, megfelelő felszereltséggel, jó minőségű eszközökkel biztosítjuk a hozzánk járó gyermekek magas színvonalú nevelésének feltételeit.

Nevelőtestületünk összeszokott, szakmailag jól képzett, azonos nevelési elveket valló közösség. Fontos számunkra a családokkal való szoros együttműködés. A mindennapi kapcsolattartáson túl biztosítjuk az anyás beszoktatást, és több családi programot is szervezünk pl. Szüreti Mulatság, játszódélelőtt, Nyitnikék Nap.

Nevelésünkben fontos szempont a családias légkör megteremtése, ennek érdekében vegyes életkorú csoportjaink vannak, folyamatos napirenddel működünk, kérésre a testvéreket egy csoportban fogadjuk. Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek képességeinek, készségeinek fejlesztésére, melynek alapja óvodánk tevékenységközpontú nevelési programja. Mindennapjaink jellemzője, hogy változatos tevékenységeken keresztül gyakran külső helyszínen (séták, kirándulások, színházlátogatások, múzeumlátogatások, stb. során,élményekhez és tapasztalatokhoz juttatjuk gyermekeinket. Az élmények, tapasztalatok feldolgozása játékos tanulási formákban történik: mesével, verssel, énekkel, rajzolással, festéssel, gyurmázással, szervezett mozgásos játékokkal, matematikai játékokkal, kísérletekkel.

A felsoroltak segítségével gyermekeink az óvodáskor végére rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, képességekkel, melyek megkönnyítik az iskolába való beilleszkedést.

Grünvald Tímea
óvodavezető