-4 °C

Budakalász

2019. január 21. hétfő , Ágnes napja

Hírek

 

Ne használják szemétlerakónak a Gyermekvédelmi Intézményt!

2018. június 11.

Bognár Judit a Dunakanyari Család- és Gyermekvédelmi Intézmény vezetője éves beszámolóját ismertette a Polgármesteri Hivatal testületi ülésén.

A szakember elmondása szerint, sem a jelzések, sem az esetek száma nem növekedett Budakalászon, a mutatószámok inkább stagnálnak. Együttműködési megállapodás alapján 38 családdal, így 91 személlyel működnek együtt. Ez azt jelenti, hogy havonta minimum három alkalommal rendszeresen találkoznak a gyermekvédők az adott családdal. Budakalászon összesen 11 hatósági intézkedés alatt álló gyermekről beszélhetünk.

A Család- és Gyermekjóléti Intézmény kapcsolata erős javulást mutat a gyermekvédelmi jelzőrendszerrel. Rendszeresen esetkonferenciákat tartanak, az erős együttműködés felé haladnak. Sokat javult a viszony az iskolapszichológusokkal, osztályfőnökökkel, védőnőkkel. Az ő szerepük kulcsfontosságú a családon belüli problémák felderítése kapcsán.

Sajnos komoly problémát jelent az adományozás, amely az utóbbi időben minőségileg nagyon megromlott. Az intézmény vezetője kénytelen évente több alkalommal is 8 köbméteres konténert rendelni, amiben a szemetet elszállítják. Hangsúlyozzák, hogy nem tudnak adományokat fogadni, sokan szemétlerakóként használják az intézményt.

Kérik a jószándékú segíteni szándékozókat, egyeztessenek a megfelelő támogatási módról!

Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat: +36 (26) 340 121