19 °C

Budakalász

2018. július 23. hétfő , Lenke napja

Hírek

 

Rendkívüli kék hírek!

2017. augusztus 11.

Az M3 autópályán befelé haladva ma délután egy férfi vezető arra lett figyelmes, hogy egy gépkocsi gyorsan és kacskaringózva közeledik felé. Nem sokkal később neki is ment oldalról, letörve a tükrét és egyre gyorsuló tempóban közeledett Budapest irányába. A fiatal férfi követni kezdte, a másik kocsi ekkor már 160 km/h körüli sebességgel száguldott. Feljött a Megyeri Hídra, majd a budakalászi bevásárlóközpontok felé vette az irányt. Itt a körforgalomnál néhány centiméteren múlt egy nő élete, akit majdnem a kocsi alá gyűrt, de az illető még éppen el tudott ugrani előle a zebránál. A vezető ott nekiment egy közlekedésittas_auchani táblának, átugratott a szegélyköves járdaszigeten, kanyargott egyet-kettőt és őrült módon elindult az egyik áruház hátsó, gazdasági bejárata felé.

Mivel onnan nem tudott továbbjutni, vissza akart tolatni, ezért aki az M3 óta üldözte, gyorsan kigurult mögüle, nehogy még jobban meghúzza a kocsiját. A férfi kiugrott belőle, odament az ámokfutóhoz, az ajtaját feltépte és gyorsan leállította a kocsit feltartóztatva az illetőt.

A nő 60 év körüli és erősen ittas volt, 0,86 ezrelékű véralkohol szinttel! (0,25 fölött bűncselekmény) Az elkövető beszélni alig tudott, nem igazán tudta hol van. Tegnap este vették el a jogosítványát szintén ittas vezetés miatt és Gödöllőnél reggel már okozott egy balesetet. Végül a segítőkész férfinak megköszönték a városrendészek a lélekjelenlétét, a nőt pedig elvitték vérvételre. Az elkövető komoly felelősségre vonásra számíthat.