3 °C

Budakalász

2018. december 11. kedd , Árpád napja

Hírek

 

Az ebédlő kész, a tantermek átadására még várni kell

2018. január 09.

A Szentistvántelepi Általános Iskola bővítése és korszerűsítése tavaly júliusban kezdődött. A beruházásokat azt tette szükségessé, hogy az utóbbi években egyre több szülő bízta gyermekét a budakalászi iskolákra.

A igazgatót Kovács Kristóf Áront kérdeztük az intézményben zajló felújítási munkálatokról és az eddigi tapasztalatokkal kapcsolatban:

“Az új esztendő első napjaiban a Szentistvántelepi Iskola tanulói újra birtokba vehették az udvari kosárlabda pályát, amelyet eddig az ideiglenesen kialakított étkező konténerei foglaltak el. Elkészült ugyanis az iskola csaknem teljes körűen felújított ebédlője, így a konténereket az év utolsó napjaiban elszállították. Az étkező és a konyhai kiszolgáló helyiségek felújítása során sor került az ablakok cseréjére, új padló- és csempeburkolatot raktak fel, új radiátorokat, világítótesteket szereltek fel, szellőztető berendezést építettek be, a homlokzat külső szigetelést kapott, illetve több konyhai eszközt és bútort is beszereztek. A beruházást Budakalász Város Önkormányzata finanszírozta, összköltsége hozzávetőlegesen 15 millió forintot tett ki, melyet ezúton is köszönünk!

Az iskolabővítési munkálatokat a kivitelező Primogen FM 2017. december 31-i dátummal készre jelentette. A műszaki átadás-átvétel időpontja 2018. januárban lesz, de arra számítunk, hogy a költözés februárig várat magára, ugyanis ha a jelenleg folyamatban lévő munkákat sikerül is az átadásig befejezni, a beruházó Nemzeti Sportközpontoknak a használatba vétel előtt gondoskodnia kell a szakhatósági engedélyek beszerzéséről, illetve a termek, helyiségek berendezéséről.

Az építkezésből adódóan az iskola tornaszobája, szertára, egyes konyhai helyiségek, illetve az ebédlő előtere is beázott. A felújítási munkálatok ugyan megkezdődni látszanak, de a tornaszoba bizonytalan ideig nem lesz használható, ezért az iskola közeljövőben szervezendő rendezvényei eredeti terveinktől eltérően fognak megvalósulni. Pontos tájékoztatást a szülők az osztályfőnökökön keresztül kapnak.”