3 °C

Budakalász

2018. december 11. kedd , Árpád napja

Hírek

 

Teherautó keréknyomok a vadonatúj virágágyásokban

2018. január 12.

A Budai úti rekonstrukciós munkálatok keretében előkészítették a tavaszi virágok helyét és kiépítették az ágyásokat, melyeket már földdel is megtöltött a kivitelező. Már csak a szép növények telepítését kellene megvárni és teljes pompáját mutatná a felújított városrész.

Vannak azonban, akiknek ez nem fontos. Az utóbbi napokban ugyanis több alkalommal mély barázdanyomokat találtunk több helyen is, ami arra utal, hogy nagy súlyú teherautóval hajtottak keresztül az újonnan kiépített ágyásokon. Emellett az is jellemző, hogy az újonnan térkövezett járdára hajtanak fel az autósok a tiltás ellenére. Emiatt az Önkormányzat kénytelen a járdára pollereket, az ágyásokba nagy méretű mészkősziklákat telepíteni, ezek megakadályozására. Az Ady Endre utcai virágágyásokba szintén rendszeresen belehajtanak, ott azonban helyszűke miatt nincs mód forgalomtechnikai elemek elhelyezésére.

Kérjük a kulturált magatartás és a felelős szemlélet betartását, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a környezet szép maradhasson!