-5 °C

Budakalász

2019. január 21. hétfő , Ágnes napja

Hírek

 

Zöldhulladék szállítási információ

2018. május 11.

Az Önkormányzat több ízben is panaszt tett a szolgáltató Zöld Bicske Zrt. felé a rendszeresen késve teljesített hulladékszállítás miatt. A cég elismerte a hiányosságokat és az alábbiakban reagált megkeresésünkre.

„Több olyan utca is van Budakalászon, ahol többször is pótoltuk a gyűjtést és továbbra is van hulladék az utcákon. Rendszeresen látják kollégáink, hogy a napokkal későbbi pótlás után újra kiraknak hulladékot. Kollégáim ígérik, hogy ma, pénteken pótoljuk a szelektív szállítást, szombaton pedig befejezzük a zöldhulladékgyűjtést. Bízom benne, hogy sikerül tartani a vállalást.”

Az erősen kifogásolható teljesítés miatt az Önkormányzat az április 28-i korlátlan zöldhulladék-szállítás díját nem téríti meg.

Emellett a szolgáltató a zöldhulladék szállítási időpontokat is módosította a korábban meghirdetett dátumoktól eltérően. Ezek a Zrt. tájékoztatása szerint 2018-ban a következőképpen alakulnak:

hétfői, illetve keddi napokon a kommunális hulladék szállítási napjától függően.

Azoknál a háztartásoknál, ahol hétfőnként viszik el a kommunális hulladékot, ott a megadott napok közül keddenként szállítják el a zöldhulladékot. Ahol kedden van kommunális hulladék szállítás, ott pedig hétfőnkénti a zöldhulladék szállítás időpontja.

A zöldhulladék  kihelyezése kétféleképpen lehetséges:

  1. a szolgáltató matricájával ellátott zsákban,
  2. a szolgáltatótól vsárolható zöldhulladék gyűjtő zsákban.

A kötegelt ágakra, illetve gallyakra is kell matricát helyezni. A matricákat a szolgáltató postázza ki a díjhátralékkal nem rendelkező  ingatlantulajdonosoknak. A matrica a hulladékgyűjtő udvarban (Klinger Henrik utca 1291/25 hrsz. – a volt Lenfonógyár területén) zsákra cserélhető. Amennyiben térítésmenetesen biztosított matricák száma nem elegendő, a zöldhulladékos gyűjtőzsákot a hulladékgyűjtő udvarban, valamint a Vas és  Háztartási Boltban (Petőfi tér 3.) lehet megvásárolni.