Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. december 02. péntek | Melinda, Vivien napja

Hírek

 

1000 új fát Budakalásznak!

2019. november 15.

Az új városvezetés kezdeményezésére elindult 1000 új fát Budakalásznak! mozgalom első közösségi faültetési eseményét 2019. november 23-án, szombaton 10.00 órától tartjuk az Omszk parkban. A kezdeményezéssel a következő öt évben a budakalászi közterületeken 1000 új fa elültetésével szeretnénk városunk levegőjét felfrissíteni és a Budakalászon élőkből valódi közösséget kovácsolni.

Budakalász Város Önkormányzata a kalászi polgárokkal közösen 79 fát ültet az Omszk park József Attila utca felőli oldalán. A föld alatt futó közműhálózat miatt elrendelt próbásások után kijelöltük a fák helyét és elkészültünk a kb. egy köbméteres gödrök kiásásával.  Az előnevelt, egyenként kb. 150 kilós fákat gépi erővel fogjuk elhelyezni, de a nagy mennyiségű termőföld visszahelyezéséhez rengeteg szorgos kézre és kerti szerszámra lesz szükség.

Egyszerre fákat ültetünk és közösséget is építünk majd azon a napon.  Szeretnénk, ha a park új fáit és az 1000 új fát Budakalásznak! mozgalmat minél többen a sajátjuknak éreznék. Ezért nem csak a faültetéshez, hanem a későbbi gondozáshoz, locsoláshoz is összefogásra hívjuk fel a kalásziakat. Várjuk majd családok, helyi cégek, óvodai csoportok, iskolai osztályok, nyugdíjas és cserkész közösségek jelentkezését, akik „örökbe fogadnák” a fasor egy-egy fáját és gondoskodnának róla. Ennek lehetőségeit rövidesen kidolgozzuk. Az 1000 új fát Budakalásznak! mozgalom koordinátora Hajnal Péter, az önkormányzat környezetvédelmi előadója (hajnal.peter@budakalasz.hu).

Várunk minden tenni akaró kalászi lakost szeretettel, meleg teával, jó hangulattal november 23-án a park József Attila utcai bejáratánál. Javasoljuk, hogy ásót, lapátot, védőkesztyűt és megfelelő öltözetet hozzon mindenki magával.