Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 26. hétfő | Edina napja

Hírek

 

120 mikuláscsomaggal kedveskedik a Viola Egyesület

2023. december 05.

A Viola Egyesület december 5-én, kedden 16 órakor a Faluházban 120 mikuláscsomagot oszt ki a kalászi gyerekeknek. Az egyesület megkeresésünkre elmondta, hogy a meghívottak köre a rendszeresen hozzájuk forduló családok tagjaiból, valamint az erre az alkalomra jelentkezőkből állt össze.

Az eseményen fellép a Guliba Társulat, az előadásuk után pedig a Mikulás személyesen is ellátogat a Faluházba. Az alkalmat a Viola Egyesület és a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár közösen szervezte.

A Viola Egyesület 13 éve segíti a budakalásziakat a Táncsics utca 2. szám földszintjén, a Kalász Pékség alatt található adományboltjában, illetve az Egyesület segítségével megvalósuló rendezvényeken. A rászoruló családok gyermekeit célzó kezdeményezés megvalósítására az Önkormányzat 100.000 forintos támogatást adott.

Budakalászon egyébként az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több Mikulás megfordul. A város forgalmasabb pontjain feltűnik majd a Tűzoltó Mikulás, a budakalászi Duna-part üdülőövezetében pedig Motoros Mikulás közlekedik majd. A MÁV-HÉV is indít Mikulásjáratot a H5-ös HÉV vonalán. A mikulás HÉV-re a MÁV-HÉV oldalán válthatunk jegyet.

2022-ben is a Budakalászi Készenléti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóautójával érkezett a „Tűzoltómikulás”.