Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Új intézményvezető a bölcsőde élén

2017. szeptember 14.

Villám Zsuzsa tizenöt éven át több polgármester és jegyző elismerését és bizalmát élvezve dolgozott a Polgármesteri Hivatalban, ahonnan városi díjazottként búcsúzva, 2017. júniusától a Budakalászi Bölcsőde intézményvezetőjeként végzi munkáját. Megkerestük, meséljen az első hónapok élményeiről, tapasztalatairól.

Bölcsiátadó (13)

 • Miért döntöttél úgy, hogy ilyen hosszú idő után váltasz a pályádon?
 • Tizenöt év után új kihívásokra vágytam és örülök, hogy ebben az önkormányzat megértését, támogatását és bizalmát élvezhettem. Jó szívvel, emlékekkel hagytam ott a hivatalt, a hosszú és tartalmas évek alatt nagyon sokat tanultam, számos sikerrel és élménnyel gazdagodtam.

Más jellegű az új munkám. Sokféle, szerteágazó és összetettebb feladataim vannak, de szeretem a kihívásokat. A közigazgatásban tanultaknak nagy hasznát veszem, a vezetői, irányítói és a napi operatív feladatok minden nap új színt, változatosságot visznek az életembe.bölcsi (2)

 • Milyen problémákkal szembesültél ideérkezésed után?
 • Nem problémaként, hanem megoldásra váró feladatként élek meg minden elém táruló új helyzetet. Váratlanul ért, hogy három kisgyermeknevelő a nyár folyamán kérte munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését. Természetesen megértettem a helyzetet és körülményeiket, mivel mindhárman a Budai úti Bölcsőde szakemberei voltak, így elsősorban az odajáró gyermekeket sajnáltam. bölcsi (1)Igyekeztem a helyükre a lehető leggyorsabban, a legjobb kisgyermeknevelőket megtalálni. Bízom ebben, és az első napok után úgy érzem, jól választottam. Még tavasszal egy dajka a Budai úti bölcsődéből jobb körülmények reményében munkahelyet váltott, egy Mályva utcai dajka pedig szeptember elejétől nyugdíjba ment. Az ő helyükre is keresni kellett az utódokat, bennük is bízom, hogy élni tudnak a lehetőséggel.
 • Milyen kezdeti tapasztalataid vannak?
 • Közvetve, és most már közvetlenül is azt tapasztalom, hogy rendkívül jó az itteni szakembergárda, ennek köszönhető az a tény, hogy a bölcsődébe járó gyerekek szülei nagy elismeréssel vannak a bölcsőde működését illetően. Úgy gondolom, hogy a rendszerben a fogaskerekeket kell megolajozni és úgy beállítani, hogy aztán folyamatos és tartós minőségi munkát tudjunk eredményezni. Ehhez adottak a személyi és az infrastrukturális feltételek. Célunk, hogy a gyerekek jó hangulatban, koruknak megfelelően fejlődjenek, és örömmel jöjjenek a bölcsődébe.bölcsi (3)
 • A bölcsődei dolgozóknak sem lehetett könnyű a vezetőváltás, ők hogyan élték meg a kezdeteket?
 • Az első hónapokban mindent és mindenkit szerettem volna minél jobban megismerni. Naponta beszélgettem és beszélgetek a munkatársakkal, a vezető-helyettesekkel a szakmai és tervezési feladatokról. Ez is a megismerési folyamat része, ami szükséges ahhoz, hogy szeptember elejére kialakíthassam az éves programunkat, munkatervünket. Örülök, mert úgy érzem a munkatársak nyitottak és együttműködőek, segítenek a változások közös megélésében. Megnyugtató és egyben izgalmas a feladat, nagyon élvezem!
 • Kiemelt kérdés a bölcsődében a kapacitás témaköre. Hogyan látod, a környékbeliek igényeit ki tudja szolgálni a bölcsőde?
 • Az eddigi felvételi adatok alapján a 2017/2018-as nevelési évre az intézmény valamennyi férőhelyét betöltöttük, a túljelentkezőket várólistára helyeztük. Budakalász nagyon kedvező vonzó település az ide kiköltözők számára, a természeti környezet szépsége, a település kertvárosias jellege kedveltté teszik a várost a betelepülő családok körében. Az újonnan épült lakóparkokból ezt követően is sok jelentkező várható. Az elkövetkezendő években túljelentkezésekre számíthatunk.bölcsi (5)
 • A Budai úti bölcsőde felújítása szeptember elején befejeződik, milyen változásokat jelent ez a szülők és a gyerekek számára?
 • A terveknek megfelelően, nagyon jól haladt a felújítás. Az épület ugyan nem lett nagyobb, de belülről teljesen megújult, megszépült. A két és fél hónapos zárva tartás ideje alatt külső-belső munkálatok történtek a házban, a fűtéskorszerűsítés mellett tetőfödém és homlokzati szigetelést kapott az épület. A napelemek telepítése és a külső nyílászárók cseréje a ház hatékonyabb energiafelhasználását segítik. Ezek a fejlesztések minden bizonnyal gazdaságosabb működtetést eredményeznek a jövőben. A bölcsődei csoportszobák új burkolatokat kaptak. Az utcai homlokzaton új, az óvárosi jelleget megőrző, színes üvegű bejárati portál nyílt, amellyel megoldódni látszik az intézmény önálló, független be- és kijárata. A bölcsőde valóban „meseszép” lett!