Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 08. péntek | Mária napja

Hírek

 

Tájékoztatás a Berdó I. csatornázási ütemről

2017. december 06.

A Berdó csatornázás I. ütemének műszaki átadás-átvétele megtörtént, amely megteremtette a lehetőségét az érintett ingatlanok tulajdonosainak a szennyvízhálózatra csatlakozáshoz. Ennek gyakorlati menete azok számára, akik rá kívánnak kötni a hálózatra:

  1. Az Önkormányzat által rendszeresített, a csatorna rendelet 2. sz. mellékletének kitöltésével, 3.000 Ft-os illetékbélyeggel ellátva kell beküldeni vagy személyesen behozni a Polgármesteri Hivatalba ügyfélfogadási időben.
  2. Határozat állapítja meg a befizetendő bruttó 300.000 Ft hozzájárulást, a határozatot postázzuk vagy személyesen lehet átvenni a Hivatalban.
  3. A hozzájárulás befizetése után a csatlakozás műszaki terveit a fogyasztó bemutatja a Polgármesteri Hivatalban, majd ezután a Hivatal kiadja az igazolást, melynek birtokában lehet a szolgáltató DMRV Zrt-nél a szerződést megkötni.

Ahol életvitelszerűen élnek és még nem kötöttek rá a csatornára, mindenképpen javasolt a rákötés. Ellenkező esetben – a csatornarendeletnek megfelelően – talajterhelési díjat kell fizetni.

A pályázati 30 millió forint önrészen felül befolyó összegeket az Önkormányzat a jogszabályi előírásoknak megfelelően a térség jövő évben megvalósuló úthálózatának és vízelvezetésének kiépítésére fordítja.