Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. április 02. vasárnap | Áron napja

Hírek

 

25 éves a Budakalászi Német Nemzetiségi Egyesület

2021. október 05.

Az 1996. szeptember 30-án alakult Budakalászi Német Nemzetiségi Egyesület baráti találkozóval ünnepelte október 2-án, a megalakulásának 25. évfordulóját.

A színvonalas gálaműsor résztvevői a környék településeiről érkeztek, akikkel az elmúlt évtizedek alatt szoros kapcsolat alakult ki. A műsor elején a himnuszok után egy perces néma felállással emlékeztek azon Vezetőségi és Egyesületi tagokra, akik ezen a jubileumi ünnepségen már nem vehettek részt.
A Gálaműsor résztvevői voltak: Lustige Schwaben kórus Budakalász, Hollós Lajos kórus, Krottendorf és a Krottendorf Német Hagyományőrző Egyesület tánccsoportja, valamint a Heimat Singkreis Üröm, Weindorfer Singkreis Pilisborosjenő, Alpenrose Tanzgruppe Budakalász és a végén a talpalávalót a Kamp János kapelle szolgáltatta.

Ünnepi beszédet mondott dr. Göbl Richard polgármester, Wágnerné Klupp Katalin a Német Egyesület Elnöke, Lávinger Ildikó a Német Önkormányzat elnöke,  valamint Manfred Mayrhofer Dunamenti Svábok Világszövetségének sajtóreferense.

A 25 éves jubileum alkalmával – a 2006-ban megjelent „Kalászi Svábok krónikásai” című könyv folytatásaként megjelent a „Kalászi Svábok élete” című könyv.

A könyv és a 25 éves jubileumi est támogatói:
– Készült Magyarország Kormányának támogatásával
– Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával
– Budakalász Város Önkormányzata
– Schieszl Borház és Vendéglő
– Kalász Pékség
– Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár
– Német Nemzetiségi Önkormányzat Budakalász
– Budakalászi Német Nemzetiségi Egyesület

Köszönet a támogatóknak!