Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Liptákék 30 év után búcsúznak a vasboltjuktól

2018. október 11.

A Budai úti Vasbolt az elmúlt három évtized alatt mára fogalommá nőtte ki magát. Köszönhető mindez a Lipták házaspárnak, hiszen Lajos és Zsuzsi rendkívüli energiákkal, kiforrott kereskedői vénával megáldva szolgálta ki az ide belépőket. Talán nem volt még olyan igény, amelyet ne tudtak volna kiszolgálni. A boltban a kellemes rendezetlenség ellenére Lajosék bármit azonnal megtaláltak, legyen az 100-as szög, borászati tömlő, vagy peronoszpóra permetszer. Ide belépve a vásárló problémáit azonnal orvosolták, legegyedibb szükségét is ellátták. Ha valamit ritka módon mégsem tartottak, beszerezték.

Legnagyobb erősségük mégis a személyes kapcsolat volt és a professzionális, egyénre szabott kiszolgálás. A város 2012-ben a „Budakalászért Emlékérem”-mel tüntette ki a Lipták házaspárt.

Idén novemberben azonban nyugdíjba vonulnak Lajosék és átadják a boltot az új bérlők számára. Az őket követő társaság kisebb felújítás után a korábbi árukészlettel dolgozik tovább, melyet az Önkormányzat írt elő számukra. Liptákék a váltásnál személyesen lesznek jelen és asszisztálnak, mindenben segítenek, hogy zökkenőmentes legyen az átállás.

„Eljött ez is”- sóhajt Lipták Zsuzsi párás szemmel a patinás bolt hátsó raktárának ajtófélfájához dőlve, a sietős vevők elől néhány szóra behúzódva. „30 éve vagyunk itt, az életünket jelentette ez a bolt. Reggeltől estig itt voltunk, azon túl pedig árut szereztünk be. Mindig igyekeztünk a mindennapi élethez szükséges legkülönfélébb árukat beszerezni. A vevőkkel nagyon jó volt a viszony. Sokan keresnek meg, sajnálják, hogy elmegyünk, ez nagyon jólesik. Van olyan vevőnk, aki gyerekkora óta jár ide vásárolni. A gyerekek most is behúzzák a szülőket ide, hiszen itt mindig található valami érdekes.

Nehéz a búcsú, de szép, mert vágyom arra, hogy gond nélkül éljünk, szabadabban. Hihetetlen számomra ez a lépés, ez tartott minket frissen.

Most azonban új dolgok következnek, sokat szeretnénk kirándulni. Örülünk a váltásnak, szerintünk továbbra is szükség van erre a boltra, hogy ne kelljen elmenni a multikhoz vagy más településre vásárolni.

Köszönjük a vevők bizalmát, nélkülük nem ment volna! Ők adták a megélhetésünket, mi pedig boldogok voltunk, hogy értük dolgozhattunk. Hálásak vagyunk nekik!”