Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. március 29. péntek | Auguszta napja

Hírek

 

Szabad egy táncra? Lüktető ritmusok az I. Kalászi Táncházak éjszakáján

2019. július 17.

Kultúrák adnak találkozót egymásnak a Budakalász várossá válásának jubileuma alkalmából rendezett programsorozat soron következő estjén július 20-án szombaton. Ezúttal a sodró lendületű táncoké lesz a főszerep! Első alkalommal vehetünk részt a Művelődési Ház udvarán a magyar mellett balkáni táncházak programjain is.

Ízelítőt kaphatunk a szerb-, sváb- és görög táncok látványvilágából, megcsodálhatjuk egyedi népviseletüket. Kipróbálhatják tudásukat tapasztalt táncosok és vállalkozó kedvű kezdők is. Ha kedvet kaptak az energikusan lüktető ritmusokra előadott mozdulatok elsajátítására, itt a lehetőség! A táncház vezetői örömmel vonják be a közönséget is közös táncukba.

A zenére, mozgásra hangolódást nem lehet elég korán elkezdeni, ezért Bucsánszki Bea a legkisebbek számára Mini Táncházat szervez. A magyar néptánc világába természetesen a nagy budakalászi hagyományokkal rendelkező Lenvirág táncegyüttes enged majd bepillantást. A szerbek képviseletében a Rozmaring Szerb Táncegyüttes műsorát láthatjuk, hallhatjuk. Dunabogdányból látogat el hozzánk a Donauknie Táncegyüttes, a görög táncházat pedig az Akropolis Compania csapata fémjelzi.

A táncos lábú közönség mellett az ínyencekre is gondolt a város. A program ideje alatt balkáni ízeket is kóstolhatunk, lesz helyben sütött pita, csevapcsicsa, ajvár (paprikakrém).

A gyerekeket légvár és trambulin várja majd.

Programok:
17.00 Mini Táncház Bucsánszki Beával
18.00 Lenvirág együttes – magyar táncház
19.00 Rozmaring szerb táncház
20.00 Die Spitzbuben sváb táncház a Donauknie táncegyüttes közreműködésével
21.00 Akropolis Compania görög táncház
Kísérő programok:
– Ingyenes balkán grill kóstoló budakalászi lakosok részére (lakcímkártya szükséges)
– Légvár és trambulin gyerekeknek
– Óriás csocsó

Szeretettel várjuk a budakalásziakat egy nagy közös nyáresti táncra!