Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 08. péntek | Mária napja

Hírek

 

38 új Omszk parki fa és régi padok cseréje

2023. november 14.

A 2019-ben elindult 1000 új fát Budakalásznak! mozgalom keretein belül már több, mint 800 köztéri fát ültettünk el és a közelmúltban elkészült hat utca zöldítési terveinek megfelelően további fák ültetése várható. Hétfőn több, mint 200 méter hosszan, 38 fát ültettünk az Omszk parkban. Emellett már zajlik az új köztéri padok beszerzése, amik a tó Tanító utcával párhuzamos oldalán a tönkrement padok cseréjére szolgálnak, de új helyekre is leülhetünk majd a futókör mellett.

Lakossági felajánlásból 38, többségében juhar és kőris fákat ültetett el az Önkormányzat az Omszk tó Tanító és József Attila felőli utca sarkánál. A fák 80×80 centiméteres ültetőgödörbe kerültek, ahol 12 köbméter földet cseréltek ki. Az ültetést végző szakember kérdésünkre elmondta, hogy a régi földben sóder és egyéb törmelékek voltak, így a kiásott földet elszállították, a 12 köbméter új föld pedig lényegesen megnöveli a fák megeredésének esélyét. Az új fákat karókhoz rögzítették, a törzsük köré pedig műanyag védő került, ami többek között a motoros fűkaszák okozta sérülésektől is megvédik a kérget. A munkálatok végén az Önkormányzat locsolóautója érkezett a helyszínre és beiszapolta a frissen elültetett fákat.

Tíz új pad is kerül az Omszk parkba. A Tanító utcával párhuzamosan elhelyezett betonból és fából készült padok némelyike cserére szorul, de a tó nyugati oldalán, a futókör közelében olyan helyekre is kerülnek padok, ahol korábban csak a fűre lehetett leülni.