Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. augusztus 09. kedd | Emőd napja

Hírek

 

79 új gyertyán került az Omszk parkba

2019. november 25.

Elültettük az 1000 új fát Budakalásznak! mozgalom első fáit.

Szombat délelőtt hetvenkilenc új oszlopos gyertyánt ültettek az Omszk-tó partján azok a lelkes önkéntesek, akik az 1000 új fát Budakalásznak! mozgalom első közösségi faültetésére jelentkeztek.

A napsütéses délelőtt több, mint ötvenen jöttek el, hogy városunk levegője a következő években jobb legyen. Közülük több, mint húsz család a helyszínen örökbe fogadta az első fákat, vállalták, hogy a későbbiekben rendszeresen gondozzák is majd a facsemetéket. A mozgalom célja, hogy a következő öt évben 1000 új fával gazdagodjon a közterületi faállomány Budakalászon.

A faültetés igazi közösségi esemény volt, de nemcsak fákat ültettünk, hanem közösséget is építettünk. Reggeltől gyerekek, fiatalok és idősebbek együtt ültették el a fákat. Az előnevelt fák gépi erővel kerültek a kiásott gödrökbe, majd a termőföldet szorgos kezek lapátolták vissza a fák tövéhez. Előzetesen, a föld alatt futó közműhálózat miatt próbaásásokkal jelöltük ki a 79 új fa helyét. A résztvevők még bőven ebéd előtt, közel két óra leforgása alatt az összes munkával végeztek.

A helyszínen 41 facsemetét már örökbe is fogadtak, öntözésük a tó vizéből, vödörből történhet. Hajnal Péter, a mozgalom koordinátora még várja iskolai, óvodai csoportok, családok, magánemberek, budakalászi cégek, kisebb-nagyobb közösségek jelentkezését, akik szívesen gondoznának egy-egy fát az Omszk parkban.

A budakalasz.hu oldalon egy számláló tájékoztatja a látogatókat, hogy a faültetési mozgalom éppen hol tart.

Köszönjük a résztvevőknek, akik segédkeztek az első közösségi eseményen és tettek azért, hogy városunk zöldebbé, élhetőbbé váljon!