Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Itt a strandszezon – a városközpontból elektromos busszal utazhatunk a Lupára és a Duna-partra

2022. május 30.

Újra kinyitott a Lupa-strand, a fizetős időszakokban a budakalásziaknak féláron. A nyitva tartási napokon az idén is elektromos buszok szállítják a látogatókat a Budakalász HÉV állomástól, a viteldíj 200 forint. Azok a kalásziak, akik a Dunáig tovább utaznának, a busz leviszi őket, illetve igény esetén a Duna-partól a visszaút is lehetséges.

Fehér homok, kristálytiszta víz és megannyi sportlehetőség a parton, a vízen és víz alatt. Gyerekbarát strand, bringabarát vízpart, fröccsterasz, változatos büfék, éttermek– minden, ami egy különleges hangulatú vízpart csak nyújthat. A parton a strandsportok szerelmeseit strandfoci-, strandröplabda-, strandkézi pályák várják. Itt található régió legmenőbb búvár centruma és Közép-Európa legnagyobb wakeboard komplexuma,  de választhatók hagyományos és extrém vízi sportágak a különböző evezősöktől a vitorlázásig, a SUP-tól surf-ig.

Idei újdonság, hogy a Lupa a Duna felőli oldalán futó EuroVelo-ról bringás kapu nyílt a kerékpárosoknak, akik innen legurulhatnak az Öböl strandig. A minden igényt kielégítő bringaponton a belépőjegy is megváltható. A Vidámpart gyermekes szülők és a szülős gyermekek strandközpontja, ahol az apróságokat sok játék és móka: vízidodzsem, trambulin és ugrálóvár, valamint kézműves foglalkozás várja. Idén is táborok sora hívja a fiatalokat. Strand, vizes- és TEQ sportok, foci, röplabda, kézilabda, kajak. Ismét lesznek nyelvi táborok, ahol szórakozva tanulhatják a lurkók a nyelveket és napközis formában, reggeltől délutánig élvezhetik a gyerekek a táborozás élményeit. A peca kedvelőinek pedig ott a horgászcentrum.

A belépők az időjáráshoz igazodnak. Piros nap a rossz időt jelzi, ekkor a strand zárva van. A sárga napokon – amikor az idő nem a legjobb – fürdeni ugyan nem lehet, de ingyen mehetünk a Lupára, akár egy jó lángosra, hekkre vagy egy koktélra, és a zöld napok a zavartalan strandidőt jelzik. Délután 16-tól félárú a belépés, 19 órától pedig ingyenes, ami remek lehetőség egy vízparti vacsora elköltésére.

A fizetős időszakokban a budakalászi lakcímkártyával rendelkezőknek 50 százalék kedvezmény jár. A nyitva tartási napokon az idén is elektromos buszok szállítják a látogatókat Budakalász HÉV állomástól, a viteldíj 200 forint. Azok a kalásziak, akik a Dunáig tovább utaznának, a busz leviszi őket, illetve igény esetén a Duna-partól a visszaút is lehetséges.

A www.lupabeach.com oldalon a nyitva tartásról, az aktuális hőmérsékletről, a vízhőfokról és szélerősségről, illetve az aktuális programokról érdeklődhetnek a látogatók.

Budakalász HÉV-állomástól a strandra és Dunáig elektromos busszal utazhatunk. A Duna-partól a visszaút is lehetséges. A viteldíj irányonként 200 forint.

Fotó: Lupa Tó Official