Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 24. szerda | Kincső, Kinga napja

Hírek

 

A benzinkutak harmada-negyede két napra bezár 

2022. augusztus 15.

Szüneteltetik az üzemanyag-kiszolgálást augusztus 19-én és 20-án a Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó és azt támogató benzinkutak – derül ki a szövetség közleményéből. Mindez azt jelenti, hogy az ünnepek alatt a benzinkutak nagyjából harmadánál-negyedénél nem lehet majd üzemanyagot vásárolni. 

A szervezet egyébként 2022 februárjában alakult, célja a kisebb benzinkutak érdekvédelme. Működésük során már többször is felhívták a figyelmet az ársapka káros hatásaira. A közleményük szerint most szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy sok ezer magyar család megélhetése ellehetetlenül önhibáján kívül 2021 november óta. „A MOL 50 %-ra csökkentette le a kiszolgálási volument a kutjaink részére, ennél az oknál fogva nem tudjuk megfelelő módon és akaratunk szerint kiszolgálni a vevőinket. Ezenkívül a jogszabályban rögzített állami támogatást ez év júliusban még nem kaptuk meg, illetve nincs információnk arról, az augusztusi kifizetés mikor várható” – áll a közleményükben.

Magyarországon az elmúlt években kétezer körül alakult a benzinkutak száma, és inkább csökkenő tendenciát mutatott. A Lechner Tudásközpont például öt éve térképre vitte a hazai benzinkutakat.

Szűk 2000 nyilvános kút működhet az országban, nyilatkozta Bujdosó Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője a G7 független gazdasági magazinnak. Ebből zárhat be az ünnepekre 500-600, azaz az összes  kút negyede-harmada. Kérdésünkre a József Attila utcai BSS benzinkút képviselője elmondta, ők nem csatlakoznak a kezdeményezéshez, így a budakalásziak augusztus 19-én és 20-án is tudnak helyben tankolni.

Fotó: hirstart.hu