Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 22. szerda | Beáta, Izolda napja

Hírek

 

A bevásárlóközpont mögötti kutyafuttatóban megjelent egy vaddisznócsalád

2022. október 27.

Bejelentés érkezett arról, hogy a Barát-patak mellett, a bevásárlóközpont mögötti kutyafuttatóban megjelent egy vaddisznócsalád. Kérjük, hogy a kutyafuttatót sötétedés után, napkelte előtt ne használják! Amint a szakemberek felderítik és elhárítják a veszélyhelyzetet, hírt adunk róla.

Az érintett terület belterület és a külterület határán fekszik. Belterületen a vadak csapdázásához vagy a vadászatához rendőrségi engedélyre van szükség. Külterületen a Pilisvölgye Vadásztársaság feladata a vadak távoltartása, hajtása és esetleges kilövése.  A vadásztársaság elsőként most felderíti a helyzetet és meghatározzák a további feladatokat.

Az elmúlt évekhez képest különösen magas a vaddisznók egyedszáma a Buda környéki erdőkben. A vadak élettere folyamatosan csökken, a patakok ökológiai folyosót képeznek a lakott területen és annak mentén, ezért számíthatunk a megjelenésükre. A vadak igyekeznek elkerülni a találkozásokat, de ha ez nem sikerül – főleg a malacát védő kocák miatt –, könnyen veszélyes helyzet alakulhat ki.

Belterületi vadészleléssel kapcsolatban is hívják a rendészeket a +36 (70) 314 6104-as telefonszánon 6:00 és 22:00 között.

A kép illusztráció