Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. szeptember 25. hétfő | Eufrozina, Kende napja

Hírek

 

A címvédés küszöbén a budakalászi kézilabdázók a Liga Kupában

2023. május 31.

Nyolc góllal nyert idegenben, ezzel kézbe vette a sorsát a budakalászi férfi kézilabdacsapat a Liga Kupa döntőjében. Csoknyai István tanítványai Gyöngyösön léptek pályára kedden délután és 18:9-es félidei vezetés után 33:25 arányban bizonyultak jobbnak. A visszavágót pénteken 17 órától játsszák a kalászi sportcsarnokban, és hatalmas az esély arra, hogy a fiúk megvédjék tavalyi elsőségüket.

Lendületesen, motiváltan kezdett a kalászi együttes a Liga Kupa döntőjének első mérkőzésén, és egymás után szerezve a gólokat, az első negyedóra végére kilencgólos előnyt dolgozott ki (2-11). A vendégek a folytatásban is őrizték megnyugtató előnyüket, ráadásul Váczi kapus a szünetig 8 védést és 47 százalékos mutatót produkált.

18-9-es kalászi vezetésről indult a második játékrész, és együttesünk ezután sem vett vissza a tempóból. A gyöngyösiek csak tartani tudták a különbséget, csökkenteni nem, így az utolsó negyedóra elején 16-25 volt az állás. Az 54. percben a vendégek már a 30. góljukat szerezték, és a nagy előny megmaradt a végére is. Varjú 12, Tyiskov és Kovács 5-5 góllal vette ki a részét a diadalból. A pénteki visszavágón a kalászi csapat ismét kiharcolhatja a Liga Kupa-győzelmet.

Pontosan egy évvel ezelőtt, 15-14-es első félidő után 28-24-es győzelmet aratott a Budakalász együttese ugyancsak a Gyöngyös ellen, és ezzel megnyerte a férfi kézilabda Liga Kupát. A szinte végig izgalmas és küzdelmes találkozót telt ház előtt rendezték meg, és a nagyszerűen harcoló házigazdák megérdemelten emelhették a magasba a trófeát a lefújás után.

Fotók: Budakalász Kézilabda Zrt.