Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 26. hétfő | Edina napja

Hírek

 

A DMRV nagy átmérőjű vízvezeték építésébe kezd

2024. február 02.

Az ivóvíz-felhasználás korlátozása a nyári kánikulai napokon egyre gyakoribb jelenség. A hálózat rossz állapotban van, a kitermelt ivóvíz jó része elszivárog, a magasabban fekvő településrészekre alig jut. Az állami beruházástól a Pilis-Dunakanyar települései vízellátási problémáinak megoldását várják a szakemberek, a beruházással Budakalászon is javulni fog a vízellátás biztonsága. Az építéssel járó kellemetlenségeket azonban el kell viselni. Az Európai Unió által finanszírozott állami beruházás előkészületeiről csütörtökön egyeztettek az érintettek a Városháza tárgyalójában.

A DMRV a Duna-parti kutaktól az ürömi víztároló medencéig Szentendre, Pomáz, Budakalász és Üröm területén összesen 8 kilométer hosszon építi ki az új nagy átmérőjű vízvezetéket. A cég szentendrei, a Kalászi úti telephelye közelében deponálja a vízcsöveket. A kivitelező Mészáros és Mészáros Zrt., illetve a Penta Kft. képviselőivel folytatott csütörtöki egyeztetésen az Önkormányzat jelezte, hogy a beruházással együtt járó forgalmi korlátozások csak a legszükségesebb mértében érinthetik a város életét.

A kiviteli tervek készülnek, az Önkormányzat és a Magyar Közút ezek után adja ki majd a területhasználatról és a burkolatbontási engedélyeket. A nyomvonallal érintett ingatlanok tulajdonosait a kivitelező Mészáros és Mészáros Zrt. folyamatosan keresi meg. Az első ütem tavasszal indul, de ez még nem érinti közvetlenül a város területét, de a későbbiekben a beruházás érzékenyen érinti Budakalászt. Nagel István alpolgármester hangsúlyozta: az Önkormányzat érvényesíteni szeretné a kéréseit és az igényeit. Fontos lesz a beruházás megfelelő ütemezése, főként az intézmények közelében kell egyeztetni arról, hogy a munkálatok mikor okozzák majd a lehető legkisebb fennakadást. Nagel István jelezte, elengedhetetlennek tartja, hogy a budakalásziak időben értesüljenek majd a beruházás minden lényeges részéről.