Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 14. péntek | Vazul napja

Hírek

 

A Duna-parti helyett a Kőbányai úti játszótér fog megújulni

2022. november 23.

A Barát-patak torkolatnál készülő zsilip kivitelezőjével folytatott tárgyalások eredményeként az Aqua-General Kft. vállalta, hogy az Önkormányzattal együttműködve Budakalász területén közreműködik egy játszótér felújításában vagy kibővítésében.

A városvezetés szándéka az volt, hogy a felajánlás révén a Duna-parton, a révátkelőnél található kis játszótér újuljon meg. Az állami tulajdonban lévő vízparti területet bérlő vállalkozóval, valamint a környéken élők bevonásával sikerült egyeztetni a helyszínt és a műszaki tartalmat is.  Szeptemberben a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság megadta a vagyon- és mederkezelői hozzájárulást az új játszótéri eszközök elhelyezéséhez. A vízügyi igazgatóság azonban időközben váratlanul meggondolta magát és visszavonta a korábbi hozzájárulását, arra hivatkozva, hogy az elképzelés a kikötőt üzemeltető bérlő területét érinti (ez egyébként már korábban is így volt).

A városvezetés ezek után döntött úgy, hogy a felajánlást a Kőbányai úti játszótér felújítására és kibővítésére fogja igénybe venni, a tervek már készülnek. Ez a játszótér a Patakpart Iskola körüli úthálózat rekonstrukció kapcsán szerepelt már a tervekben. Az volt az elképzelés, hogy az iskola körüli úthálózattal együtt újítsuk fel. A város által kiírt közbeszerzési eljárás ugyan sikeresen lezárult, a szerződés is alá van írva, de az csak akkor lép életbe, ha a teljes körű úthálózat-rekonstrukcióra kért állami támogatás megérkezik. Bár Budakalászt hivatalosan még nem utasították el, kevés az esély arra, hogy ezt megkapja. Ezért született az a döntés, hogy a Kőbányai úti játszótérre fordítsuk a felajánlott lehetőséget.

Fotó: pixabay.com