Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 20. szombat | Tivadar napja

Hírek

 

A Ferencváros vendégjátékával indul a kalásziak új szezonja a kézilabda élvonalban

2023. augusztus 30.

Hazai rangadóval kezdi az új bajnoki évadot a budakalászi férfi kézilabdacsapat. A fiúk a Ferencváros együttesét látják vendégül a sportcsarnokban, a találkozó szombaton 17 órakor kezdődik. A kalásziak fő célja a biztos bennmaradás kiharcolása, de vezetőedzőjük szerint a nyolcadik hely elérése is összejöhet.

„Egy nehéz bajnokság végén a 10. helyre futottunk be. Sajnos elrontottunk egy hazai mérkőzést, így nem sikerült előrébb végezni, ami összességében talán megérdemelt lett volna. A Liga Kupában viszont 2022-höz hasonlóan újra sikerült nyerni, így már két serleg van a klub vitrinjében, amire büszkék vagyunk” – fogalmazott Csoknyai István vezetőedző, visszatekintve az elmúlt évad legfontosabb eseményeire.

A nyári szünetben nem történtek nagy változások a csapat háza táján, a játékosállomány 80-90 százaléka együtt maradt. A korábbi kulcsemberek közül Koncz András Győrbe igazolt, az együttes macedón kapusa pedig hazatért. Három új játékos került a keretbe, köztük egy fiatal budakalászi tehetség, Szakács Péter. A cél a biztos bennmaradás kivívása, minél több pont megszerzése a meccseken.

„Az első hat csapat után következő nyolc együttes között nincs nagy különbség, így észnél kell lenni, egy mérkőzésen sem engedhetjük meg magunknak, hogy ne küzdjünk teljes erőbedobással. Az elsődleges célunk a bennmaradás, és ha megvannak az ehhez szükséges pontok, előrébb is tekinthetünk és akár a nyolcadik helyet is elérhetjük” – fogalmazott a tapasztalt szakvezető.

A Komló elleni hazai felkészülési mérkőzésen a fiatal Fórizs Roland súlyos sérülést szenvedett, így műtét és hosszú kihagyás vár rá. A helyére, átlövő pozícióba, a bajnokság kezdete előtt Halász Levente érkezett, aki korábban a Gyöngyös csapatát erősítette. A csapat győzelemmel zárta az utolsó felkészülési mérkőzését: az Eger ellen sikerült 28:24 arányban győzni. Most már jöhet a bajnoki rajt, szombaton 17 órától a Ferencváros vendégszerepel a kalászi sportcsarnokban.

Fotók: Budakalász Kézilabda Zrt.