Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 24. szerda | Kincső, Kinga napja

Hírek

 

A gyerekek birtokba vették a Telepi Óvoda felújított udvarát

2023. szeptember 04.

Átadtuk a Telepi Óvoda megújult játszóudvarát. Budakalász az EU társfinanszírozásával több mint 94 millió forintot nyert az intézmény felújítására. A külső munkálatok után jövőre az óvoda belső felújítása következik.

Az udvar első részén a töredezett aszfalt helyére korszerű és biztonságos öntött gumiburkolat, fölé pedig árnyékoló napvitorlák kerültek. A gyerekek új forgóhintával, lógó mászókával és egy fészekhintával is gazdagodtak, valamint az udvari játékok számára új tárolók is épültek. A kiscsoportosok homokozója szintén megújult, a nagycsoportosok udvarára pedig egy új faház került. A terveknek megfelelően az új játékok mellé rovarhotelt, veteményeskertet és madárodúkat is telepítettek.

A rövid átadó ünnepségen Forián-Szabó Gergely alpolgármester köszönetet mondott a jó minőségben határidőre elkészült munkáért és megköszönte a szülők, óvodapedagógusok és főként a gyerekek felújítás ideje alatt tanúsított türelmét.  „Sajnos vége a nyárnak, a jó hír viszont az, hogy elkészült a játszóudvar, amit azonnal birtokba is vehettek” – fogalmazott, majd a felhívásnak eleget téve a 180 mosolygó gyermek azonnal ki is próbálta az új játékokat.

A Telepi Ovi felújítása jövőre a belső munkálatokkal folytatódik. A kétszintes épület 6 csoportos óvodaként épült 1976-ban. A nyolcvanas évek végétől 7 csoporttal, 2008-tól pedig 8 nagy létszámú csoporttal működik. Szükség van az épület belső felújításra is, hogy a budakalászi gyermekek színvonalas óvodai nevelésben részesüljenek. Jövő nyáron akadálymentessé válhat az épület, az új bútorok és eszközök révén pedig javulni fog az óvodai nevelési környezet minősége. A gyermekek tehetséggondozására is több lehetőség nyílik majd. A beruházás pályázati forrásból (TOP_PLUSZ-3.3.1-21-PT1-2022-00019 – A Budakalászi Telepi Óvoda fejlesztése) valósult meg, a fejlesztésekre az Európai Unió társfinanszírozásával 94 765 552 forintot nyert el Budakalász.

A játszóudvar jó minőségben, határidőre elkészült.

Forián-Szabó Gergely alpolgármester köszöntője.

Fotók: Szabó Zoltán