Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

A hétvégi közterület-használati korlátozásokról Budakalászon

2020. április 21.

Először is köszönjük a budakalásziaknak és környékbelieknek, hogy a járványhelyzetre tekintettel alkalmazkodtak a hétvégi korlátozásokhoz!

 

 

 

A szakemberek szerint május elején kell a járvány berobbanására számítani, így mindannyiunk egészségének védelme érdekében döntött az önkormányzat a lezárások mellett.

 

 

 

Amennyiben a központi intézkedések erre ismét felhatalmazást adnak a polgármestereknek, Budakalászon az elkövetkező hétvégéken is fenntartjuk majd a közterület-használat korlátozásait.

 

A kihelyezett figyelemfelhívó táblák, valamint a városrendészet és az önkormányzat munkatársai együtt segítették a szabályok betartását. Az önkormányzat saját kezelésű útjai mellett – a szükséges egyeztetések után – a Magyar Közút Zrt. kezelésében álló utakról is dönteni kellett. Egyeztetett a szomszédos települések, kerületek vezetőivel is.

 

 

 

Több észrevétel érkezett a korlátozások kapcsán, ezeket köszönjük és megfontoltuk, igyekszünk a legfőbb kérdésekre itt válaszolni.

– Az Omszk park lezárására mindenképp szükség volt és lesz is a jövőben a veszélyhelyzet ideje alatt, hiszen a környező településeken, Budapesten a Margitszigeten, a Hajógyári-szigeten is korlátozásokat vezettek be, ezért nem terelhettük Budakalász irányába a tömegeket azzal, hogy az Omszk parkot nem zárjuk le. A lakcímkártyához kötött használat egy ekkora, nem körbekerített területen nem lett volna megvalósítható, ezért született a döntés a park teljes lezárásáról.
A bevásárlóközpont reggel 9-ig és este 7 óra után közelíthető meg a parkon keresztül, a köztes időben pedig a Sport utcánál kezdődő gáton vagy a Budai úton két helyen is megálló ingyenes Auchan busszal volt elérhető. A sétány megnyitása sem opció, hiszen akkor egy szűk útra terelnénk az embereket, ahol nehezen kivitelezhető a minimum 1,5 méteres távolság megtartása. Ajánljuk mindenki figyelmébe a Budakalász belső területein lévő vállalkozásokat, ahol a tömeg elkerülésével is lehetséges az élelmiszer, zöldség, gyümölcs, hús vásárlása. Több bolt a jelenlegi helyzetre tekintettel akár ingyenes kiszállítást, rendelés összekészítést is biztosít. Az erről szóló információkat összegyűjtöttük weboldalunkon: www.budakalasz.hu/varosunk/cegek

– A Duna-part lezárása rendészeink és az ott élők szerint is hatékony volt. A behajtás továbbra sem lehetséges sem autók sem kerékpárosok számára. A csónakházak megközelíthetőségére is számos kérdés érkezett. A vízen lehet távolságot tartani, arra azonban nincs garancia, hogy a stégek körül, csónakházak körül nem gyűlik össze akarva-akaratlanul több vízre szállni vágyó a hétvégi napokokon.

 

Az autós sport turizmus nem fér bele az érvényes szabályozás keretei közé. A sportolás és egészségügyi séta kapcsán ajánljuk mindenkinek, hogy keresse a lakhelye közelében lévő útvonalakat, helyszíneket. Szerencsénkre városunk közvetlen közelében és Budakalász belterületén belül egyaránt vannak erre alkalmas helyek, de kérjük, minden esetben vegyék figyelembe a közterület-használati korlátozásokat. Köszönjük a fegyelmezett együttműködést, a jelenlegi helyzetben erre nagyobb szükség van, mint eddig bármikor.