Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 25. csütörtök | Jakab, Kristóf napja

Hírek

 

A Mályva utcában is elkezdődnek a vízvezetéképítési munkák

2024. június 19.

A Mályva utcában a Szegfű utca irányában is rövidesen elkezdődik a nagy átmérőjű vízvezeték építése. Elsőként a földben korábban lefektetett közművek helyének pontos meghatározására szolgáló kutatóárkok készülnek el.

A kivitelezők tájékoztatása szerint teljes útlezárásra nem kell számítani és a keresztutcák forgalma is folyamatosan biztosított lesz. A munkagödröket körülkerítik, de kérjük, hogy a gyalogosok és az autósok egyaránt fokozott figyelemmel közlekedjenek!

A nyári vízkorlátozások és a vízhiány megoldására a Duna-parti kutaktól az ürömi víztároló medencéig több mint 8 kilométer hosszon új, nagy átmérőjű gerincvezetéket épít ki a DMRV Zrt. Ahhoz, hogy Budakalászon javuljon a vízminőség és a vízellátás biztonsága, a hálózat 11 különböző ellátási csatlakozási pontjához (Zrínyi utca, Szent László utca, Téglási András utca, Klisovác utca, Kőbányai út, Árok utca, Csalogány utca) kell eljuttatni az új gerincvezetéket.

A beruházással szükségszerűen együtt járó forgalmi korlátozások miatt Budakalász kérte, hogy az intézmények közelében csak a tanítási időszak után kezdődjenek meg a munkálatok.  A beruházás eredményeként lesz elegendő ivóvíz a magasabban fekvő településrészeken, de a rossz állapotú, kis átmérőjű lakossági ellátóvezetékek cseréjére még várni kell.