Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 22. hétfő | Magdolna napja

Hírek

 

A rendőrség több adatot is bekért a Kálvária-telkek eladásának körülményeiről

2022. augusztus 04.

A Pest megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztály nemrég átiratban tájékoztatott a 2019 őszén hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárásról és további adatokat kért.

A nyomozóhatóság nyolc napon belül kért adatokat a Budakalász Kálváriadombján lévő 4203 hrsz-ú, 4204 hrsz-ú és 45 hrsz-ú önkormányzati tulajdonú ingatlanok eladása körülményeinek vizsgálata miatt. Egyebek mellett az önkormányzathoz beérkezett összes pályázati anyagot, a vételár megfizetését dokumentumokat, a 2016. június 30. napján megtartott képviselő-testületi ülésen, valamint a hivatali eljárásban résztvevők és az önkormányzatnál a vagyonkezelésért felelős személyek adatait is.

Az egyebek mellett a Kálvária-telkek eladását is vizsgáló ideiglenes bizottság munkájáról, a tapasztalatokról és az intézkedésekről Kóder György elnök 2020 decemberében részletesen beszámolt. Jelezte, belső ellenőrzési vizsgálatot is kezdeményeztek mások mellett annak kiderítésére, milyen hivatali egyeztetés, döntés, esetleg szakvélemény alapján születetett meg egyebek mellett az értékbecslésben megállapított értéknek ellentmondó, attól jelentősen alacsonyabb összegű határozati javaslat és az extra rövid pályáztatási határidő.

A kért adatokat a mai napon továbbította a Pest megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztály számára a hivatal. Annak idején egy-egy telek átlagosan alig több mint 6 millió forint bevételt hozott Budakalásznak, a 2011 Egyesület három éve ezért fordult az Állami Számvevőszékhez és a nyomozóhatósághoz.

Az adásvételi szerződésben 27 ingatlan szerepel. A beépítési tanulmányterv szintén 27 ház építését jelzi, a valóságban azonban 31 ház épült. A közterületek szabálytalan kialakítása miatt a kivitelező NETRAX ellen jelenleg közlekedésfelügyeleti eljárás zajlik.