Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

A Szentistvántelepi Plébánia első családos táborának beszámolója

2019. szeptember 10.

Nagy készülődés és izgalom előzte meg a Szentistvántelepi Plébánia első családos táborát, melyre július közepén került sor. A részletekről Kelemen László atyát kérdeztük:

Egyre több családban merült fel az igény, hogy a misék utáni rövid beszélgetéseken túl legyenek közösségi programok, melyek során jobban megismerhetjük egymást és összekovácsoló, közös élményeket szerezhetünk. A kezdeményezés mentén idén színes programok valósultak meg a lelkes családok szervezésében, volt szánkózás, borkóstoló, házaspári kapcsolatokat megerősítő program és lelki félnap, nyáron pedig közösen töltöttünk egy hétvégét Ceglédfürdőn.

Jelentkezett 27 család, közel 130-an voltunk a táborban, a 2,5 napot sok programmal töltöttük meg, hogy mind ismerkedésre, beszélgetésre, játékra, lelki épülésre jusson idő. 1938 után jövőre ismét Magyarország ad otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, melyre hosszú ideje készülünk, ezzel összhangban táborunk fő témája is az oltáriszentség volt. A szombat délelőtti felnőtt program keretében Dr. Kránitz Mihály atya előadásával segített jobban megismerni az Eucharisztika titkát és annak mindennapi életünkben betöltött szerepét. Személyes tanúságtételek segítettek közelebb kerülni és megtapasztalni Krisztus valódi jelenlétét életünkben. Szombat délután teljesen felbolydult a tábor, izgalmas családi vetélkedő keretében változatos akadályokat kellett teljesítenie a csapat aprajának és nagyjának. A leszakadó eső sem tudta elmosni a hangulatot, a fedett terasz védelmében hajnalig szóltak a népdalok, nóták, tangóharmonika kíséretében. A vasárnapi közös szentmise méltó zárása volt ennek a néhány napnak! Sokan részt vállaltak a programok előkészítésében, lebonyolításában, mindenki beleadta szívét-lelkét, így csodálatos élménnyé vált a kezdeményezés. Felemelő volt megtapasztalni Isten jelenlétét közösségünkben a komoly témák és a vidám időtöltés során egyaránt.