Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. május 20. hétfő | Bernát, Felícia napja

Hírek

 

A Szentistvántelepi Polgárok Háza ismét a budakalásziaké

2024. április 15.

A hajdan zeneiskolának, bölcsődének, majd szolgálati, illetve bérlakásként szolgáló Szentistvántelepi Polgárok Háza ismét a budakalásziaké.

Az Arany János utcai villát 2011-ben öt évre adta bérbe az önkormányzat. A bérleti szerződés 2016-ban lejárt, de a bérlő nem költözött ki az ingatlanból és használati díjat sem fizetett.

Évekig tartó pereskedés után 2021 nyarán született meg a bíróság ítélete. Ebben a Szentendrei Járásbíróság kötelezte a lakáshasználót, hogy 30 napon belül költözzön ki és fizesse meg a városnak járó elmaradt díjakat. Bár viszontkeresetét a bíróság teljes egészében elutasította, a jogerős ítéletet mégsem hajtotta végre a lakáshasználó.

2022-ben a jogkövető magatartás elmaradása miatt végrehajtási eljárás is indult. Budakalász ebben a bíróság által 2016-tól megítélt lakáshasználati díjakat és ezek kamatait is követeli. Az elhúzódó végrehajtási eljárásban, a kilakoltatási moratórium végén a karhatalom közreműködése lett volna soron. Ezt megelőzve a lakáshasználó elhagyta az Arany János utcai ingatlant. Hosszú évek után az önkormányzat munkatársai végre bejutottak az épületbe, az egykori Polgárok Háza ismét a város birtokába került. A hajdan zeneiskolának, bölcsődének is szolgáló épület jövőbeni közösségi hasznosításáról a műszaki állapotfelmérés után fog döntést hozni a Képviselő-testület.

Fotó: googlemaps.com