Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. május 30. kedd | Janka, Zsanett napja

Hírek

 

A többgenerációs családi házban élők már leadhatják az igényüket

2022. szeptember 26.

Az MVM Next már fogadja a kedvezményes többlet-földgázmennyiség kérelmeket azoktól a fogyasztóktól, akik olyan többgenerációs családi házban élnek, ahol a több lakásegység gázfogyasztását egy mérő méri. Az igénybevétel feltétele a jegyző által kiállított hatósági bizonyítvány, valamint a cég honlapján található nyilatkozat kitöltése és elküldése.

A többgenerációs családi házak esetén annyiszor lehet igénybe venni az 1729 m3 kedvezményes mennyiséget, ahány különálló lakás van az ingatlanban, de legfeljebb 4 lakás után. A fogyasztó, vagy a lakossági felhasználó  kérelmére a jegyző erről hatósági bizonyítványt állít ki.  Ezt, illetve az ehhez kapcsolódó nyomtatványt kell benyújtani az MVM Next részére. A minél gyorsabb ügyintézés érdekében javasolt a dokumentumokat a csaladikozosseg@mvm.hu e-mail-címre küldeni, de a dokumentumok benyújthatók ügyfélszolgálati irodáinkon személyesen időpontfoglalást követően, vagy postai úton is. A kedvezményes többletmennyiség nem visszamenőlegesen jár, az MVM Next a kedvezményes többletmennyiséget a hatósági bizonyítvány benyújtását követő hónap elsejétől alkalmazza, időarányosan.

A kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a tetőtér-beépítéssel vagy emeletráépítéssel létrehozott új lakás esetén az új lakáshoz kapcsolódó lakáscélú állami támogatásról szóló támogatói okirat bemutatásával lehet igényelni, amelyet szintén az MVM Next honlapjáról letölthető nyomtatvánnyal együtt kell beküldeni. Fontos tudni: amennyiben utólag kiderül, hogy jogosulatlanul vették igénybe a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget, azt az MVM Next a piaci árakat tükröző ár másfélszeresével számolja el.

Részletek és a nyomtatvány itt olvasható, letölthető.

Fotó: Pixabay