Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

A védőnői szolgálat: nincsenek könnyű helyzetben

2024. február 21.

Az egészségügyi átalakítások tavaly nyáron a budakalászi védőnőket is utolérték. Júliusban lépett életbe az a törvénymódosítás, amelynek értelmében a munkáltatói jogokat az önkormányzat helyett a körzeti irányító kórház gyakorolja. A budakalászi védőnői szolgálat az Észak-budai Szent János Centrumkórházhoz került. A védőnők maradtak az Egészségházban, az általuk használt helyiségeket az Önkormányzat a kórház használatába adta, de a szakmai feltételeket és a munkavégzéshez szükséges körülményeket már az új munkáltatónak kell biztosítania. Az együttműködés célja az volt, hogy a budakalásziak továbbra is a korábban megszokott, magas színvonalú ellátást kaphassák.

A megállapodás értelmében az ingatlan működtetésével kapcsolatos költségeket a város kiszámlázza a kórháznak. Fél év alatt azonban egyetlen számlát sem egyenlítettek ki, máig kétmillió forintot is meghaladó lejárt tartozás gyűlt össze.

Emellett a védőnők nemrég azzal a kéréssel fordultak dr. Göbl Richárd polgármesterhez, hogy Budakalász segítsen, mert olyan alapvető fogyóeszközök, mint a papírtörlő, a szemeteszsák sem áll a rendelkezésükre, azokat a megállapodás ellenére sem biztosítja a kórház. Budakalász beszerezte és átadta a kért higiéniai termékeket és felhívta a kórház főigazgatóját a megállapodás betartására, a nagy összegű tartozás mielőbbi rendezésére.