Adalékmentes húsáruk a Mentáskertben
2024. január 22.
A Mentáskertben háztáji, friss húst és adalékmentes feldolgozott húsárut is vásárolhatunk, melyek egyenesen a Hajta Farmról érkeznek a Faluház hátsó udvarára csütörtökönként. A Hajta Farm családi vállalkozás, állataiknak saját maguk termelik a takarmányt, így biztosítva a megbízhatóbb minőséget.
Január 25-én, csütörtök 14 órától 18 óráig várja a budakalásziakat és a környékbelieket a Mentáskert Termelői Piac, ahol egyebek mellett adalékmentes húsárukat is vásárolhatunk. A húsos pult árui a Hajta Farmról érkeznek, ahol a legnagyobb gonddal tenyészti a Gál család az állatokat szemben a nagyüzemi állattenyésztés gyakorlataival. A Mentáskertben beszerezhetünk frissen vágott, saját termesztésű kukoricával etetett háztáji csirkét és különböző füstölt húsokat és több fajta feldolgozott húsárut. Kiemelten ajánljuk a mangalica-borjú (70-30%) kolbászukat, ízletes kenőmájasukat és a disznósajtjukat.
A vásárlók és a gyerekek egyik kedvence a virsli (80% hús, 20% zsiradék) juhbélbe töltve, de aki egy jó disznótoros ebédre vagy vacsorára vágyik, az sem fog csalódni a Hajta Farm pultjánál, ahol a szerdai friss vágást dolgozzák fel hurkának és kolbásznak, hogy csütörtök délután vihessük haza a Mentáskertből.