Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 24. szerda | György napja

Hírek

 

„Add, hogy lássak!” – használt szemüvegek, szemüvegkeretek gyűjtése indul

2024. március 12.

A Budakalászi Szent Ferenc Karitászcsoport támogatásával használt, kinőtt, esetleg divatja múlt szemüvegek, szemüvegkeretek gyűjtése indul. A kezdeményezők célja, hogy a szegény falvakban élő gyerekek és felnőttek a „Felzárkózó települések Program” keretében a szemüvegkeretekbe lencsét csináltathassanak. A rosszul látók szemüveg híján ne szenvedjenek hátrányt az élet különböző területein.

A segíteni akaró, tudó kalásziak március 18-tól 22-ig reggel 7 és 20 óra között a Faluház portáján adhatják le a használt szemüvegeket, szemüvegkereteket.

A Felzárkózó Települések Program célja, hogy a kiválasztott 300 településen újraépítse a közösségeket és kiutat mutasson a nyomorból. Itt a komfort nélküli házak aránya ötszöröse, az általános iskolát be nem fejezett emberek aránya háromszorosa az országos átlagnak, mindeközben pedig háromszor több gyermek születik, mint máshol.  Segítésük nem csupán szociális vagy gazdasági kérdés, hanem mindenkit érintő össztársadalmi ügy, amelynek eredménye hatással van az ország jövőjére.

A felajánlások a kazincbarcikai Szent Család szalézi plébánián működő karitászközpont közreműködésével jutnak el a rászorulókhoz. Aki pénzadománnyal támogatná a rászorulókat, az a Kazincbarcika Róm. Kat. Plébánia számlaszámára tud utalni: 11734152 – 20000545 A megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni: „Karitásznak adomány”. A kezdeményezés szervezője Andrásfalvy Márton.

Adni jó! Segíteni élmény! A szolgálat felemel!

 

Fotó: Anna Bizon, Gpoint Studio