Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 09. péntek | Félix napja

Hírek

 

Adófizetési határidő! – szeptember 16-a a helyi adók fizetési határideje

2021. augusztus 25.

Budakalász Város Önkormányzat Adóhatósága Felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a helyi adók – magánszemélyek kommunális adója, építményadó, telekadó, helyi iparűzési adó előleg második félévi összegének pótlékmentes befizetési határideje 2021. szeptember 16.

Az adóhatóság március elején az „Értesítővel” együtt postázta a második félévre esedékes adóösszegekről szóló postautalványokat, ezért szeptemberben már nem (vagy csak külön kérésre) küldünk csekket. Kérjük, hogy az előírt adókat a jelzett határidőig a korábban megküldött postautalványokon, vagy átutalással szíveskedjenek megfizetni, mert az elmaradt befizetések tekintetében végrehajtási eljárást kell kezdeményeznünk!

Ha Ön ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik, úgy lehetősége van a folyószámlája aktuális állapotát a nap 24 órájában elektronikusan lekérdezni. Az elektronikus úton történő ügyintézésre és egyenleg lekérdezésre az E-Önkormányzat Portálon keresztül van lehetőség.
A lekérdezés részleteiről, illetve a portál használatáról ezen a tájékoztató oldalon talál információkat.

Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy 2018. január 1-jét követően adóügyekben a gazdálkodó szervezetek (ide értve az egyéni vállalkozók is) számára kötelező az elektronikus ügyintézés, azaz Önök tárhelyeire történik a levelezés. A megváltozott kapcsolattartási mód miatt kérjük Önöket, hogy feltétlen nézzék elektronikus tárhelyeiket (cégkapu, Központi Ügyfélregisztrációs Nyilvántartáshoz tartozó tárhely/Ügyfélkapu/).

Tájékoztatjuk, hogy az adókötelezettséget érintő változásokat (lakcímváltozás, bejelentkezés, kijelentkezés, ingatlan eladása, ingatlan vétele, használatbavételi engedély, egyéni vállalkozás indítása, szüneteltetése, megszüntetése) a változást követő 15 napon belül kell bejelenteni az adócsoportnál a megfelelő formanyomtatvány kitöltésével. A gépjármű tulajdonjogában bekövetkezett változást az okmányirodánál kell bejelentenie a vevőnek és az eladónak is a változást követő 15 napon belül! A gépjármű adóztatási feladatokat az állami adóhatóság látja el 2021. január 1-től. 2021. január 1-jét megelőző időszakra fennálló tartozás behajtását a helyi önkormányzat adóhatósága látja el. Az „Értesítővel” kapott gépjárműadó csekkek a 2021. évet megelőző adókivetésekre vonatkozik.

Budakalász Város Önkormányzat Pénzügyi és Adó Irodája

Nyitókép: Scott Graham/Unsplash