Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 09. péntek | Félix napja

Hírek

 

Adventi gyűjtés a kárpátaljai református gyülekezetek számára

2022. december 16.

A Budakalászi Református Gyülekezet adventi gyűjtést szervez a bajbajutott kárpátaljai gyülekezetek számára, akik a befolyt összegből a településeiknek igyekeznek segítséget nyújtani.

Itt a tél, a háború sújtotta Ukrajna területén nap mint nap szembe kell nézni az áramkimaradásokkal, a faggyal, a szegénységgel és a félelemmel. Palágykomorócon, Bótrágyon és a Mezőkaszonyban élő református gyülekezeteket a Budakalászi Református Gyülekeztet támogatja, ám a szükség egyre nagyobb. Ez az oka annak, hogy Bereczky Örs, a kalászi református lelkipásztor az adventi gyűjtésbe bevonja városunk lakosait is. A támogatott gyülekezetek szociális bázisként működnek a településeiken, van, ahol napi harminc adag ételt osztanak ki olyan magukra maradt nőknek és időseknek, akiknek családtagjai vagy a fronton vannak, vagy arra kényszerültek, hogy elhagyják az országot. Az eddigi támogatásokból ételt, kályhát, tüzelőt vásároltak és az adományozóknak hála, mikuláskor a gyerekek sem maradtak ajándékcsomag nélkül.

A rezsiárak miatt mi magyarországiak is nehéz télre készülünk – de mit szóljanak azok a magyarok, akiknek a hétköznapjai, beszélgetései, istentiszteletei semmiben nem különböznek a mienkétől, csak éppen a szegénységről és azokról a férfiakról szólnak, akiknek kockán forog az élete. Most van igazán szükség az adományra, az odafigyelésre! Támogassuk együtt Kárpátalját, a háború miatt szenvedőket! -biztatja Bereczky Örs a gyülekezetét és Budakalászt.

Aki támogatni szeretné a fent említett református gyülekezetek szociális programjait, kérjük, hogy „Kárpátalja” megjegyzéssel utaljon a Budakalászi Református Egyházközség számlaszámára: Unicredit Bank 10918001-00000034-51690008, vagy keresse a kalászi református gyülekezetet (Kereszt u. 7, tel. 391-006 és 30/690-0788)!