Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 22. hétfő | Magdolna napja

Hírek

 

Adventi hétvégék

2015. december 20.

DSC_0395

Budakalászon régi hagyománya van az adventi gyertyagyújtásnak. Minden szombaton egy újabb gyertyaláng jelzi az ünnep közeledtét a Kárpátok őre szobornál elhelyezett adventi koszorún. Az ünnepélyes gyertyagyújtást színes gyermek programok kísérik minden alkalommal, amiben a helyi nevelési intézmények óvodásai és iskolásai szerepelnek.

A koszorú gyertyáit hétről hétre Kálmán József atya gyújtja meg, aki a fény vallási jelentőségéről, a szeretet erejéről, az ünnep jelentőségéről is szólt az egybegyűlteknek. A plébános mellett, a város közjogi méltóságai is fontos résztvevői az ünnepnek, akik az karácsony jelentőségére, az összetartozás fontosságára is felhívják a jelenlévők figyelmét.

Az első Adventi hétvégén a Kalász Suli Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai műsorát láthatták a jelenlévők, december 5-én a Nyitnikék Óvoda óvodásai készültek karácsonyi dalokkal és versikékkel. A harmadik gyertya meggyújtásakor a Szentistvántelepi Általános Iskola diákjainak előadása emelte az ünnep fényét. Karácsony előtti utolsó hétvégén pedig a Telepi Óvoda műsorát nézhették meg az érdeklődők.

Fotóalbum a várakozás négy hétvégéjén készült képekből

Advent Budakalászon

2015. december 20.Tovább