Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 07. csütörtök | Ambrus napja

Hírek

 

Agrárcenzus, 2020

2020. szeptember 08.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ország valamennyi településére kiterjedő, általános mezőgazdasági összeírást tart Agrárcenzus 2020 elnevezéssel. Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat. A válaszadás minden, az adatfelvételre kijelölt gazdálkodó szervezet vagy személy számára kötelező.

Az online, önálló kitöltési lehetőséget biztosító első szakasz után 2020. szeptember 19. és november 22. között a KSH összeírói személyesen fogják felkeresni az internetes válaszadással nem élt címeket. Az összeírási munkát a KSH által megbízott, igazolvánnyal ellátott összeírók végzik. Az összeírói igazolvány személyi igazolvánnyal együtt érvényes, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni. Összeíróink a KSH logójával ellátott táskával, a felvétel logóját tartalmazó nyakbaakasztóval is fognak rendelkezni. A felvétel elektronikusan, a KSH által biztosított tableten történik. Az összeírók konkrét, címlista szerinti címeket keresnek fel.

A kialakult járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel, adatszolgáltatóink és munkatársaink egészségének védelmét szem előtt tartva összeírónkat felkészítettük a követendő magatartásra, maszkkal és kézfertőtlenítővel látták el őket. A felvétel során nyert információkat kizárólag statisztikai célra használják fel, az eredményeket összesítve közölik a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az Európai Unió 2016/679. sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.

Az összeírás részleteiről a www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok oldal nyújt további információt. A felvétellel kapcsolatosan kérdés esetén hívható az alábbi zöldszám: 80/200–766 (2-es gomb, majd 2374-es OSAP-szám megadása szükséges), amelyen készséggel adunk tájékoztatást az érdeklődőknek.  A tájékoztatást a KSH kérésére közöltük.