Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

Aki szereti a finom falatokat, annak a IX. Pilisi kóstolón a helye

2023. június 13.

Szombaton felejtsük el a főzést, inkább menjünk ebédelni a Faluházba, ahol az udvaron 29 csapat méri össze egymással a főzőtehetségét a IX. Pilisi kóstolón.

Június 17-én szombaton 11 órakor kezdődik a IX. Pilisi kóstoló gasztro-fesztivál, ahol ezúttal 29 csapat ételkülönlegességeit értékeli a szakmai zsűri és persze minden budakalászi, aki elmegy a Faluházba kóstolgatni. Találkozhatunk a hagyományos magyar konyha ízeivel, valamint kevergetnek majd a kondérokban tradicionális sváb, szerb és szlovén ételeket is.

Kép: Balkaninfo

A keleti konyha szerelmesei se aggódjanak, a természetjárók tikka masalával és chapatival készülnek, de alkalom nyílik arra is, hogy megkóstoljuk Nyers Csaba gabonakonyhájának egyik gyöngyszemét, a kalászi köleses, húsos-zöldséges-medvehagymás egytálételt is. Hagyjunk azonban helyet az édességeknek, mert a kürtőskalács illata bizonyára el fog csábítani minket és a Lenvirág Táncegyüttes variációit nyögvenyelősre fantázianevű finomságot is érdemes lesz kipróbálni.

Kép: Sóbors

A fenséges ízek mellé elmaradhatatlan a jó muzsika: 11:30-kor fellép a Borvirág B’orchestra, 13:30-kor pedig a Lilium Acoustic alapozza meg a jó hangulatot a kóstolóhoz. A gyerekek számára LEGO játszóház és kreatív sarok lesz kihelyezve egy sátorba.

Mindenkit szeretettel várunk!

Képek a tavalyi Pilisi kóstolkóról: