Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 24. szerda | György napja

Hírek

 

Állapotfelmérési és faápolási munkák kezdődtek

2024. március 05.

Városszerte állapotfelméréssel induló faápolási munkálatok kezdődtek a Sport utca, a Tanító utca parkolója, a BMSE sportpálya és az Omszk parki játszótér közelében, valamint a HÉV-megállók környezetében és a Sportcsarnok pakolójában. A Szentistvántelepen fakataszter készül, ennek keretében ott is felmérik a fák állapotát.

A héten elvégzik a Tanító utcai parkoló és a Sport utcai jegenyék fiatalító vágását. A munkálatok folyamán a szakemberek eltávolítják a veszélyessé vált vagy elszáradt ágakat. A parkoló fáinak és a BMSE sportpályája körüli jegenyék egy részének állapotát műszeres vizsgálattal is ellenőrzik a szakemberek. A Sport utca és Tanító utcai parkoló jegenyenyár fáinak vizsgálata után ott is megkezdődtek az ápolási munkák. A fák biztonsági ifjítása, szárazgallyazása, valamint ápolása mellett a sebkezelését, a sarjak eltávolítását, a levágott részek szállítható méretre darabolását is elvégzik.

A Szegély utcai árokhoz hasonlóan a Duna-parton is a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei végzik el a munkát. Itt a Duna sétány, illetve a kerékpárút fölé hajló veszélyes ágakat távolítják el. A sétányon és valamennyi más helyszínen is, a közterülethasználók védelme érdekében végzik el a legszükségesebb munkálatokat. Egy-egy fa kivágásáról csak abban az esetben döntenek a szakemberek, ha az már elkerülhetetlen. A kivágott fákat minden esetben pótolni kell.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tájépítész hallgatóinak közreműködésével a Szentistvántelep fakataszter felmérésének keretében végzik el az állapotfelmérést. A budakalászi HÉV-megállók környéke a MÁV-HÉV kezelésében van. Budakalász felkérésére a társaság itt szintén felméri a megállók fáinak állapotát és elvégzi a szükséges beavatkozásokat. A munkálatokkal itt is a vegetációs időszak kezdetéig végeznek.