Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поэдравльамо на интернет страници града Калаэа

2020. augusztus 09. vasárnap | Emőd napja

Hírek

 

Általános iskolai jelentkezés veszélyhelyzetben

2020. április 10.

Az állami iskolákat fenntartó Klebelsberg Központ az általános iskolai elsős beiratkozások szabályairól kiadta a tájékoztatást. Ebből kiderül, hogy a koronavírus-járvány miatt főszabályként online zajlik a beiratkozás a Kréta rendszeren keresztül.

Ha ez valakinek nem megoldható, betartva a járványügyi előírásokat lehetőség van személyes ügyintézésre is. Ilyen megkeresésnél az intézmény tájékoztatja a szülőket, hogy milyen szabályokat kell betartaniuk, hogyan és milyen formában tudják gyermekük beíratását megtenni. A budakalászi általános iskolák elérhetőségei itt találhatók>>

A Kréta rendszerébe is fel lehet tölteni a tanulói jogviszony létesítéséhez szükséges dokumentumokat. Ezek a gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány, lakcím­igazolvány, tajkártya, illetve ha a szakértői bizottság már kijelölt a gyermeknek iskolát, akkor ez a papír. Kell továbbá nyilatkozat az életvitelszerű ottlakásról és nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlásáról. A dokumentumok fizikai bemutatása, benyújtása elég lesz a tanév első napján.

A beiratkozás kétlépcsős:

Első kör: 2020. április 6 és április 24 között. Ekkor a körzettel nem rendelkező iskolákba lehet jelentkezni. Ezek jellemzően az alapítványi, magán- és egyházi iskolák, illetve a nem körzetes állami iskolák, például a sportiskolák.

Második kör: április 28. és május 15. között. Ekkor azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola és akik a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni.

Minden olyan tanuló 2020. április 28-án automatikusan felvételre kerül a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem nyert felvételt az első szakaszban, illetve nem adta be a jelentkezését más általános iskolába. Ebben a szakaszban szükséges megerősíteni azon gyermekek jelentkezését, akiket a szülők/törvényes képviselők a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretnének beíratni. Ugyancsak ebben a beiratkozási időszakban kell jelezni, ha valaki olyan iskolát választott, amelynek egyébként van körzete, de lakhelye szerint a gyerek nem oda tartozik.

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/2021-es tanév első napján történik meg.

A bölcsődei jelentkezés menete a veszélyhelyzetben ide kattintva olvasható>>

Az óvodai jelentkezés menete a veszélyhelyzetben itt olvasható>>