Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. október 04. szerda | Ferenc napja

Hírek

 

Iskolai beiratkozások a 2021/2022. tanévre

2020. április 10.

Az általános iskolai beiratkozás a következő tanév első évfolyamára idén 2021. április 15-16-án lesz. A beiratkozáshoz nem szükséges a személyes jelenlét, az elektronikus úton is történhet.

A kormány tájékoztatása szerint az általános iskolai beiratkozás az első évfolyamra az Nkt. 50§ (7.) bekezdése alapján 2021. április 15-16-án lesz. Az emberi erőforrások miniszterének 19/2021. (III. 10.) EMMI határozata szerint a 2021/2022. tanévre történő beiratkozás a szokásos rendben és ütemezésben történik, de a szülőnek/gondviselőnek nem szükséges feltétlenül személyesen megjelennie az intézményben, hanem elektronikus úton is eljárhat. Utóbbi esetben elegendő a szükséges dokumentumokat a tanév megkezdésekor benyújtani.

Mivel a Patakpart Általános Iskola hivatalos nyilvántartásba vétele még történt meg, a Patakpart Általános Iskola felvételi körzetébe tartozó utcák külön színnel jelölve a két iskola utcajegyzékében szerepelnek. A beiratkozásra abban az iskolában lesz lehetőség, amelyiknek az utcajegyzékében szerepel a gyermek lakóhelye.

Felvételi körzethatárok

A beiratkozáshoz kapcsolódóan a következő dokumentumokra van szükség:

A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolványNyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan
Nyilatkozat Etika vagy Hit-és erkölcstan tantárgy választásáról

Kalász Suli beiratkozási tájékoztatója
2021 szeptemberében várhatóan a következő első osztályok indulnak:
1. m osztály – osztálytanító: Nógrádi Anikó (művészeti orientáció)
1. s osztály – osztálytanító: Genge Magdolna (sportorientáció)
Mindkét osztály azonos és a jelenleg érvényben lévő pedagógiai program és követelményrendszer alapján működik. Az orientációk részletes programjáról az iskola honlapján tájékozódhatnak: kalaszsuli.hu

Szentistvántelep Általános Iskola beiratkozási tájékoztatója
Az iskolába történő beiratkozásra három lehetőség van:
1.) Ha a gyermek az iskola körzetében állandó lakcímmel rendelkezik, felvétele létrejön, de azt a szülőnek meg kell erősítenie.
2.) Ha a gyermek az iskola körzetében tartózkodási hellyel rendelkezik, a szülőnek beiratkozási kérelmet kell benyújtania.
3.) Ha a gyermek az iskola körzetében nem rendelkezik állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel, a szülőnek beiratkozási kérelmet kell benyújtania.
2021 szeptemberében várhatóan két első osztály indul:
1. a osztály – osztálytanító: Márfiné Tóth Magdolna (német nyelv orientáció)
1. b osztály – osztálytanító: Hamdiné Benedek Eszter (sportorientáció)
A dokumentumok bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2021/2022-es tanév első napján történik meg. Bővebb információ: telepi.edu.hu

Patakpart Általános Iskola beiratkozási tájékoztatója
Mivel a Patakpart Általános Iskola hivatalos nyilvántartásba vétele még nem történt meg, a Patakpart Általános Iskola felvételi körzetébe tartozó utcák külön színnel jelölve a két iskola utcajegyzékében szerepelnek. A beiratkozásra abban az iskolában lesz lehetőség, amelyiknek az utcajegyzékében szerepel a gyermek lakóhelye.
A beiratkozáskor a szülő nyilatkozatot tehet arról, hogy gyermeke felvételét a létesítés alatt álló Patakpart Általános Iskolába kéri.
További tudnivalókat és a leendő elsős tanítók (Bokányi Zsuzsanna és dr. Holczerné Horváth Katalin) bemutatkozását hamarosan közzéteszik az iskola honlapján: patakpartiskola.hu