Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. augusztus 09. kedd | Emőd napja

Hírek

 

Általános maszkviselési kötelezettség lép hatályba

2021. november 18.

Tombol a járvány. A súlyosbodó adatok miatt péntek éjféltől ismét általános maszkviselési kötelezettség lép életbe – döntött csütörtök délután a kormány. A központi intézkedés értelmében minden olyan zárt térben kötelező lesz az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése, ahol rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak.

Csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket, az egészségügyben kötelezővé teszik a harmadik oltás felvételét, illetve az államigazgatásban is készülnek ilyen lépésre – hangzott el a kormányinfón. A most bejelentett korlátozások addig lesznek érvényben, amíg azt a járványhelyzet indokolttá teszi – válaszolt a kérdésre a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Helyi rendelkezés értelmében az önkormányzati intézményekben és a Budakalászi Polgármesteri Hivatalban a munkatársak és ügyfelek számára már november elejétől kötelező a maszkviselés.

A papíralapú dokumentumok a hivatal ajtaja előtt elhelyezett postaládába is elhelyezhetők, a személyes ügyintézés helyett pedig ideiglenesen az elektronikus kapcsolattartás a javasolt, melyet az ügyfelek az alábbi elérhetőségeken tehetnek meg:

November 3-án dr. Göbl Richárd polgármester arra kért mindenkit, hogy valamennyi budakalászi üzlethelyiségben és valamennyi kalászi zárt közösségi térben viseljék a maszkot, belépéskor fertőtlenítsék a kezüket és tartsák meg az egymástól való biztonságos távolságot.

Vegyük nagyon komolyan a központi járványvédelmi ajánlásokat!