Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 20. szombat | Tivadar napja

Hírek

 

Átadják a körforgalmat holnap!

2017. június 08.

A Magyar Közút Zrt. legfrissebb tájékoztatása szerint az 11. sz. főút körforgalmú csomópontjának átépítése a  befejező fázisához érkezett. A beruházó 2017. június 9-én, a hajnali órákban, a jelzőlámpák bekapcsolásával a körforgalmat teljes felületen átadja a forgalomnak.korforg_2017_nyit

Az új forgalmi rend szerint a közlekedőknek először a tervezett útirányuknak megfelelő belépési sávba kell besorolniuk. A megfelelő belépési sáv kiválasztását sematikus ábrákkal kiegészített útirányjelző táblák segítik. A körforgalomba csak a belépést szabályozó jelzőlámpák zöld jelzése esetén lehet belépni. A jelzőlámpa rendszer forgalomfüggő üzemmódban (nem fix program alapján) működik. A választott forgalmi sáv a körpályából kivezeti az autóst a választott irányba. A körpályán belül iránytévesztés/váltás nem lehetséges, mivel az egyes forgalmi sávok közt a gömbsüvegsor fizikailag megakadályozza a sávváltást.

 

A forgalomlefolyást az új csomópontban az alábbi ábrák szemléltetik!

 Layout1 Layout1 Layout1 Layout1 Layout1

Az új forgalmi rend bevezetésének napját (2017.06.09.) követő közel 2 hétben (műszaki átadás-átvételi eljárása ideje alatt), a forgalom kisebb zavarásával járó munkavégzés még előfordulhat a csomópontban, ezért további megértést, és türelmet kér a beruházó.

A Magyar Közút Zrt. köszöni a közlekedők csomópont megvalósítása során tanúsított együttműködését!