Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 24. hétfő | Iván napja

Hírek

 

Átadtuk a „Jó tanuló, jó sportoló” elismeréseket

2023. szeptember 05.

A tanévnyitókhoz kapcsolódóan átadtuk a már hagyományos „Jó tanuló, jó sportoló” elismeréseket. A városi díjakat az iskolák jelölése alapján Schieszl Janka Elza (Kalász Suli), Polgár Blanka Csepke (Patakpart Általános Iskola) és Veres Patrik (Szentistvántelepi Általános Iskola) kapták a 2022/2023-as tanévben elért eredményeikért. Az elismerést a Kalász Suli évnyitóján Forián-Szabó Gergely alpolgármester adta át Schieszl Jankának, a másik két tehetséges fiatal pedig a Városházán vette át a díjat dr. Göbl Richárd polgármestertől. A fiatalok oklevelet és sportszer-vásárlási utalványt kaptak a várostól. Gratulálunk!   

A díjazottak:

Szentistvántelepi Általános Iskola: Veres Patrik

Veres Patrik általános iskolai tanulmányai során minden évben kitűnő volt, számos tantárgyi dicsérettel. Az elmúlt évben is 7 tantárgyból részesült dicséretben. Patrik rendkívül tisztelettudó, kitartó, társaival és tanáraival egyaránt előzékeny és kedves. Szorgalma a sportban és tanulásban egyaránt kimagasló. Önállósága, a feladatokhoz való hozzáállása példaértékű. Az osztály közösségi életének aktív tagja a számos délutáni elfoglaltság, edzés ellenére is – áll a méltatásban.

Patrik az UTE Atlétikai SK leigazolt tagja, kiemelkedő eredményei a számos verseny közül, amelyeken indult:

  • az U16 fedett pályás országos Atlétikai Magyar Bajnokságon, 800 m-en 1. helyezést ért el
  • a 4 főváros versenyén (Zágráb, Pozsony, Ljubljana, Budapest) Magyarországot képviselte 800 m-en és 2. helyezést ért el (8 indulóból) az idén júniusban
  • 1000 m-es futáson kétszer ért el első helyet az idei évben
  • az UTE váltófutó Magyar Bajnokságon 4x 300 m-en sikerült első díjat szereznie
  • az Ultra Balatonon a csapatával vette át az első díjat.

Kalász Suli Általános Iskola: Schieszl Janka Elza

Schieszl Janka családja Budakalászon él, köztiszteletnek örvend évtizedek óta. Janka a Kalász suli tanulója első osztálytól kezdve, ebben az évben lett felső tagozatos, az 5.a osztályba jár. Jó tanuló, jó sportoló évek óta. Példamutató magatartással és szorgalommal szerezte meg kitűnő tanulmányi eredményét az elmúlt tanévben is.

Alpesi sí és snowboard sportágakban versenyez egyéniben és csapatban egyaránt. Edzőtáborokban vesz részt évente többször és az ez idő alatti tananyagot következetesen, rendszeresen pótolja. A téli sportok mellett hetente 4 alkalommal akrobatika, kétszer pedig röplabda edzésre is jár. Minden alkalommal benevez Budakalász város sportversenyeire, a Tófutásra, a Tour de Kalászra és a kevélyre fel! rendezvényekre. Lelkesen vesz részt iskolai rendezvényeken, a német nemzetiségi nap előadásában és az alapítványi nap osztály fellépésében. Tanáraival, társaival tisztelettudó, igazi csapatjátékos, vezéregyéniség, az osztályközösség meghatározó tagja – áll a méltatásban.

Az elmúlt tanévben elért főbb eredményei:

Snwboard: FSOB-szlalom országos bajnokság 1. hely, FSOB-slopestyle országos bajnokság 1. hely

Sí: országos alpesi síbajnokság óriás-műlesiklás 3. hely, országos alpesi síbajnokság csapatverseny 1. hely, alpesi sí diákolimpia országos döntő 4. hely

Patakpart Általános Iskola: Polgár Blanka Csepke

Polgár Blanka Csepke magatartása és szorgalma példás. Az 5. osztály végén jeles tanulmányi eredményt ért el, dicséretet kapott ének-zene és angol nyelv tantárgyakból. Angol nyelvből kiemelkedően teljesített.

Blanka versenyszerűen kenuzik, az elmúlt időszakban korosztályában és kategóriájában magyar bajnokságot, kupát és regionális akadémiai kupát is nyert. A fiatal reménység a Kolonics György emlékversenyről és a Pest vármegyei bajnokságról is értékes érmekkel tért haza.

Fotók: Szabó Zoltán

Az elismerést a Kalász Suli évnyitóján Forián-Szabó Gergely alpolgármester adta át Schieszl Jankának.