Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 07. csütörtök | Ambrus napja

Hírek

 

Az állatokra is figyeljünk a hőségben!

2019. július 18.

A nyári nagy melegben, főleg utazáskor, állatainknak is fokozott odafigyelésre és törődésre van szükségük. – hívja fel a figyelmet a Szentendrei Rendőrkapitányság. Szokásaikat, igényeiket a gazdák ismerik a legjobban. Felelősséggel tartoznak értük, az ő feladatuk kiválasztani a gondoskodás legmegfelelőbb módját és körülményeit.

A hirtelen felforrósodó gépkocsiban soha ne hagyják a kisállatot, akkor sem, ha csak egy pillanatra szállnak ki a gépkocsiból! Amikor kint még elviselhető a hőmérséklet, a tűző napon hagyott kocsiban az állatnak, nagyon rövid időn belül akár közel ötven fokot is el kell viselnie, majd sokkos állapotba kerülhet, hőgutát, izomgörcsöt kaphat. Ne feledjük, hogy a kisállat ugyanúgy szomjazik, mint az emberek. Mindig legyen megfelelő hőmérsékletű víz, amellyel a szomját olthatják utazás során.

Az elmúlt időben Budakalászon több autóba bezárt kutyával kapcsolatos bejelentés is érkezett. Az Önkormányzati Rendészek minden esetben intézkedtek a veszély elhárítása érdekében. Pozitív példával is találkoztak, amikor a kutyát minden oldalról lehúzott ablakokkal és bekapcsolt elemes ventillátorral ellátva hagyták a gépkocsiban néhány pillanatra.