Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. augusztus 09. kedd | Emőd napja

Hírek

 

Az Első Gyalogbuszos találkozó

2021. október 19.

Szombaton az Első Gyalogbuszos Találkozón mintegy 40-en gyűltek össze a Faluházban, gyerekek és felnőttek, iskola intézményvezetők. Az esemény célja az eddigi eredmények értékelés volt, illetve közös filmnézés, Pascal Plisson „Utam az iskolába” című dokumentumfilmjét nézték meg az érdeklődők.

Az első 49 nap eredményeiről iskolai felmérést végeztek, amely meglepő adatokat eredményezett. Az 1090 budakalászi általános iskolásból 994-n vettek részt a kérdezéses felmérésben. A válaszokból kiderült, hogy:

A Gyalogbusz adatok:

Angyal Miklós gyalogbuszos szülő alább mellékelt infografikája jól szemlélteti mindezt.

 

A közös filmnézés – amelyre a Kós Károly Művelődési Központ és Könyvtár jóvoltából kerülhetett sor – után az iskolafelelősök átvették a 2011 Egyesület támogatásával készült új, emblémánkkal ellátott láthatósági mellényeket és zászlókat, amelyek a sofőrök megjelenését egyértelműsítik és erősítik majd.

A gyerekek a Szent Ferenc Karitászcsoport jóvoltából Gyalogbuszos kitűzőt kaptak. A Kalász Pékség frissen sült sajtos aprópogácsával, Schieszl Konrád pedig musttal és meggylével támogatta a rendezvényünket. Készültek fanyelű, nagy, fehér gyalobuszos esernyők is. Ezeket bárki megvásárolhatja 2.500 Ft-ért vagy annál nagyobb, tetszőleges összegű támogatással. Köszönjük minden gyereknek, szülőnek, sofőrnek, együttműködő partnereinknek (Iskoláknak, Önkormányzatnak, Faluháznak) és támogatóinknak, hogy megtisztelnek minket érdeklődésükkel és ügyüknek tekintik a Gyalogbuszt.

Különösen köszönöm társaimnak, Szép-Magyar Áginak és Károlyné Telek Jutkának a rengeteg és odaadó munkát, nélkülük nem valósult volna meg a Gyalogbusz!

Céljaink a közeljövőben:

 

Szabó Zsuzsanna